Talk Enterprise, Chat Enterprise en Answer Bot bieden flexibiliteit, snelle integratie en eenvoudige implementatie

Zendesk herdefinieert klantrelaties met eenvoudige, gebruiksvriendelijke software voor meer dan 107.000 klanten wereldwijd. Al 10 jaar richt Zendesk zich op het beter verbinden van bedrijven en klanten. Vandaag kondigt het bedrijf een uitbreiding aan van zijn portfolio met zakelijke en machine learning-functionaliteit in Talk Enterprise, Chat Enterprise en Answer Bot.

Zendesk biedt oplossingen die klanten helpen klantrelaties te beheren, snel en naadloos, waarmee ze zichtbare verbeteringen in klanttevredenheid realiseren. De nieuwe oplossingen en self-service met behulp van AI werden geïntroduceerd tijdens Relate Live, het event waar organisaties en experts ervaringen en kennis uitwisselen over ontwikkelingen binnen de complexe wereld van klantrelaties. De nieuwe producten van Zendesk ondersteunen al verschillende klanten.

“Bij de start van Box zijn we gestart met Zendesk en al snel gegroeid naar 15 gebruikers. In de laatste 7 jaar hebben we ons verder ontwikkeld, nieuwe servicekanalen toegevoegd en nu maken inmiddels honderden servicemedewerkers gebruik van Zendesk”, zegt Tim Smith, Vice President bij Box. “We blijven samenwerken met Zendesk aan ambitieuze initiatieven voor klantenservice waarbij we zullen profiteren van de nieuwe functionaliteiten die zijn aangekondigd.”

Toenemende belangstelling voor self-service
De verwachtingen van klanten zijn hoger dan ooit tevoren en de definitie van ‘goede service’ is ook drastisch veranderd. Klanten hechten steeds meer waarde aan het zelf oplossen van problemen, dit laten de cijfers ook zien. Vanaf 2014 ziet Zendesk een toenemende belangstelling voor self-service, waarbij artikelen in de knowledge base die antwoord bieden op klantvragen, meer dan 32 keer zoveel werden bekeken. Deze trend heeft geleid tot een toename van geavanceerde self-service opties inclusief AI-technologie zoals Answer Bot.

Zendesk blijft investeren in zijn Talk en Chat producten waarmee organisaties op iedere schaal tegemoet kunnen komen aan de verwachtingen van klanten voor naadloze ondersteuning via verschillende kanalen. Het nieuwe aanbod voor Talk en Chat biedt krachtige tools en diensten die organisaties nodig hebben om flexibel te zijn en snel via ieder kanaal met klanten te communiceren.

“Bedrijven staan onder enorme druk om op alle denkbare manieren ondersteuning te bieden om de klantengroei en het tegengaan van retentie te ondersteunen”, zegt Adrian McDermott, President of Products bij Zendesk. “Ook hebben zij niet maanden de tijd om oplossingen te integreren. Daarom heeft Zendesk een complete oplossing gecreëerd die direct resultaat oplevert en service-medewerkers wereldwijd in staat stelt tegemoet te komen aan de verwachtingen van de moderne klant.”

390 procent ROI
Volgens een onderzoek dat Forrester in 2017 in opdracht van Zendesk uitvoerde, behaalden klanten van Zendesk 390 procent ROI op hun toepassingen en betaalden deze zich gemiddeld in 2,9 maanden terug. Over drie jaar werd een kostenbesparing gerealiseerd van 52 procent op licentie- en beheerkosten.

Zendesk biedt krachtige oplossingen die eenvoudig te gebruiken, te implementeren en schaalbaar zijn. Zo kunnen organisaties zich richten op hetgeen er het meest toe doet: hun klanten. Chat Enterprise, Talk Enterprise en Answer Bot zorgen ervoor dat technologie en mensen altijd met elkaar verbonden zijn zodat gesprekken naadloos verlopen, service-medewerkers productiever zijn en informatie makkelijker gedeeld kan worden binnen de organisatie.

Over Answer Bot
Answer Bot werkt samen met klantenserviceteams, is schaalbaar en gebruikt machine learning om vragen van klanten te beantwoorden met content uit de Zendesk Guide knowledge base. Het antwoord sluit nauwkeurig aan bij de vraag van de klant. En als er twijfel is schakelt Answer Bot automatisch service-medewerkers bij om de klanten van een menselijk antwoord te voorzien.

Over Talk Enterprise
Zendesk Talk is callcenter software geïntegreerd in het Zendesk Support ticketing system, zodat servicemedewerkers meer persoonlijke, productievere telefonische ondersteuning kunnen bieden in een omnichannel customer journey. Het Zendesk Talk Enterprise-plan biedt groeiende teams en callcenters de tools en hands-on support die ze nodig hebben om persoonlijke hulp te bieden. Talk is ontwikkeld op een Global Low Latency (GLL) architectuur voor betere betrouwbaarheid en hoge beschikbaarheid.

Over Chat Enterprise
Zendesk Chat Enterprise helpt bedrijven een vloeiende klantervaring te bieden door de tools te leveren die nodig zijn voor realtime ondersteuning op websites, mobiele apps en op andere kanalen. De Chat Enterprise workflow en beheerfunctionaliteit zorgen ervoor dat klanten van Zendesk live chat in kunnen zetten. Tegelijkertijd zorgt functionaliteit zoals routing op basis van skills en rollen en permissies ervoor dat klanten hun klantenservice strategisch kunnen inzetten en opschalen.