HMD Global, home of Nokia phones, kondigt twee nieuwe Nokia C-serie smartphones aan: de C21 Plus en C2 2E. Door het succes van Nokia-smartphones op de markt van betaalbare smartphones zag HMD Global een stijging van de smartphone-inkomsten van 41 procent van 2020 tot 2021. HMD Global bereikte in 2021 zijn eerste volledige jaar van operationele winstgevendheid.

Naast de groei in hardware, voorspelt HMD Global 1 miljoen abonnementen op zijn services (HMD Global Connect, Connect Pro, Enable Pro en Extend Pro), in het eerste kwartaal van dit jaar en kondigt ook een nieuwe op services gerichte divisie aan om deze ontwikkeling voort te zetten. Hierdoor kan het bedrijf interne processen stroomlijnen, talent aantrekken en bestaande klanten beter ondersteunen en zo verdere groei stimuleren.

“2021 was een jaar van transformatie, resulterend in een solide omzetgroei. Vandaag vieren we een nieuw hoofdstuk voor HMD Global met de release van twee nieuwe betaalbare Nokia-smartphones en een veilige financieringsoplossing. Door deze twee ingrediënten samen te brengen bouwen we voort op onze missie om moderne mobiele technologie voor iedereen toegankelijk te maken”, zegt Florian Seiche, Chief Executive Officer bij HMD Global. “Gecombineerd met het succes van onze enterprise-services leveren we een toegankelijke en naadloos verbonden ervaring voor mensen en ondernemingen over de hele wereld.”

Nokia C-serie
Met een batterij die lang meegaat gecombineerd met het beste van Android-software en regelmatige beveiligingsupdates, kiest HMD Global opnieuw bewust voor duurzaamheid en smartphones die lang blijven meegaan. Dit versterkt wederom de visie van HMD Global voor 2022 en daarna: Nokia-telefoons bouwen die langer meegaan en tegelijkertijd een uitstekende kwaliteit behouden.

Nokia C21 Plus
Nokia C21 Plus vormt de top van de C-serie. Hij is ontworpen met het oog op duurzaamheid, kwaliteit en ontwerp én blijft betaalbaar. De batterij heeft een capaciteit van 4000 mAh wat leidt tot een batterijduur van twee dagen zodat gebruikers lang verbonden kunnen blijven en minder hoeven op te laden.

Het robuust metalen binnenchassis met een IP52-classificatie biedt bescherming tegen vuil, stof en waterdruppels. Een gehard dekglas beschermt het 6,5-inch HD+-scherm. Het dubbele 13 MP camera met panorama- en portretmodi legt verbluffende details vast. Een pure Android besturingssysteem met minimale voorinstellingen geeft gebruikers meer ruimte voor eigen apps en content. Bovendien zorgen 2 jaar driemaandelijkse beveiligingsupdates en vingerafdruk- en AI-gezichtsontgrendelingstechnologie ervoor dat de Nokia C21 Plus veilig blijft.

Nokia C2 2E
De Nokia C2 2E is ontworpen naar het Scandinavisch design en de kwaliteit waar Nokia-telefoons om bekend staan tegen een betaalbare prijs. Met het 5,7-inch scherm kunnen gebruikers gemakkelijk hun favoriete inhoud en apps streamen, delen en scrollen in hoge definitie. De camera’s aan de voor- en achterzijde leggen mooie beelden vast. Ook de Nokia C2 2E krijgt twee jaar regelmatige beveiligingsupdates en het up-to-date besturingssysteem met minimale voorinstellingen geeft gebruikers meer ruimte voor eigen apps en content.

Accessoires
Voor de Nokia C21 Plus en C2 2E komt een reeks accessoires op de markt.
Nokia Go Earbuds 2 + bieden een helder geluid en comfortabele pasvorm van hoge kwaliteit. De draadloze earbuds bieden omgevingsruisonderdrukking (ENC), zijn zweetbestendig en spatwaterdicht en bieden tot 24 uur speeltijd.
Nokia Wired & Wireless Headphones bieden een over-ear vouwbaar ontwerp met zachte demping voor extra comfort en gemak voor een naadloze ervaring tijdens werk of vrije tijd.
HMD Global services
De verwachte één miljoen abonnementen op services zijn verdeeld over drie categorieën (Connect Pro, Enable Pro en Softlock) die bestaan ​​uit IoT-verbindingen, EMM-licenties en device lock licenties. De wereldwijde groei van de bestaande HMD Global Services zorgde voor een nieuwe op services gerichte divisie waarvan het team zich verder kan concentreren op het verbeteren van bestaande productlijnen, evenals op het innoveren en creëren van een uitgebreider aanbod voor klanten.

Janne Lehtosalo, VP Services bij HMD Global: “Ons IoT-aanbod voor bedrijven heeft al een aanzienlijke impact gehad op verschillende sectoren, waaronder logistiek, gezondheidszorg en financiële technologie over de hele wereld. Na de oprichting van de nieuwe divisie zijn we ervan overtuigd dat we beter georganiseerd zullen zijn om ons aanbod verder uit te breiden naar meer sectoren, onze bestaande klanten beter te bedienen en nieuwe diensten op de markt te brengen.”

Prijzen en beschikbaarheid
Nokia C21 Plus is vanaf mei verkrijgbaar in België/Nederland in Dark Cyan en Warm Grey en is verkrijgbaar in een geheugenconfiguratie van 2/32 GB vanaf €119.
Nokia C2 2E is vanaf mei beschikbaar in België/Nederland in grijs en blauw en wordt geleverd in een geheugenconfiguratie van 2/32 GB vanaf €99.
Nokia Go Earbuds 2+ zijn vanaf mei in België/Nederland verkrijgbaar vanaf €39.
Nokia Headphones Wired HP101 & Wireless WHP101 zijn vanaf mei verkrijgbaar in België/Nederland voor €39 (Wired) en €49 (Wireless).