Door verbeterd thermisch ontwerp blijven duurzame prestaties behouden tijdens intensief gebruik 

Western Digital Corp. breidt de WD Blue-productlijn uit met de WD Blue SN550 NVMe SSD. De drive met NVMe-protocol kan tot vier keer de snelheid van zijn SATA-tegenhanger leveren. De SSD komt tegemoet aan de vraag naar snelheid om grotere bestanden sneller op te kunnen slaan.

NVMe is de toekomst
Desktop- en laptopgebruikers willen op steeds hogere snelheden gegevens opslaan, denk aan 4K- en 8K-video, het maken en streamen van content of opslag-intensieve applicaties zoals games. Deze digitale omgevingen stellen vier eisen aan opslag: betrouwbare prestaties, duurzaamheid, snelheid en capaciteit.
De NVMe-interface kan dit leveren. Volgens onderzoeksbureau Forward Insights is daarom in 2021 meer dan 75 procent van de opslag die in het pc-segment wordt geleverd NVMe-opslag. 

De WD Blue SN550 NVMe SSD is gebouwd om de pijnpunten in de vier genoemde eisen aan opslag om te zetten in productiviteit. Daarbij profiteert de SSD van de bewezen betrouwbaarheid van het NVMe-productportfolio van Western Digital. 

Krachtige interne snelheden 
De WD Blue SN550 NVMe SSD kan tot vier keer de snelheid van Western Digital’s snelste SATA-drives leveren tijdens werken, creëren, casual gaming of het verwerken van grote hoeveelheden gegevens.
De verhoogde interne snelheden verbeteren de algehele computerervaring voor multitaskers en gebruikers van zware applicaties die een snel en responsief systeem willen om zware werkbelastingen uit te kunnen voeren. Een verbeterd thermisch ontwerp zorgt voor duurzame prestaties tijdens intensief gebruik.

WD Blue SN550 NVMe SSD-specificaties en beschikbaarheid: 

  • Verkrijgbaar in capaciteiten van 250 GB tot 1 TB met M.2 2280-vormfactor 
  • Leessnelheden tot 2.400 MB / s
  • 5 jaar beperkte garantie 
  • WD Blue SN550 NVMe SSD is verkrijgbaar bij geselecteerde Western Digital retailers en in de WD store

“Kiezen voor NVMe kan de prestaties enorm verbeteren. Dit vertaalt zich in minder wachttijd op gegevens, zodat klanten slimmer kunnen werken, om zowel de output als de potentiële inkomsten te verhogen,” zei Emiel Witteveen, Sr regional marketing manager bij Western Digital. “De WD Blue SN550 is een geweldige optie voor klanten die op zoek zijn naar een volledig NVMe-portfolio. Voor een systeembouwer betekent de toevoeging dat Western Digital een compleet portfolio van NVMe en SATA SSD’s levert, evenals harde schijven met hoge capaciteit. Dit geeft hen een enorme flexibiliteit om systemen te bouwen voor de uiteenlopende behoeften van onze klanten.”