Nieuwe WD Red HDD’s en SSD specifiek voor NAS leveren optimale prestaties, duurzaamheid, capaciteit en toegankelijkheid voor kleine bedrijven en thuiskantoren

Western Digital Corp. introduceert een reeks speciaal gebouwde opslagoplossingen voor kleine bedrijven en thuiskantoren met een NAS-omgeving. Een van de introducties betreft de allereerste WD Red SSD, die de prestaties en cache-mogelijkheden in een hybride NAS-omgeving verbeterd.

SSD voor virtualisatie en high-speed Ethernet
De WD Red SSD-storage-serie is speciaal ontworpen om evenwichtige prestaties en betrouwbaarheid te bieden in NAS- en RAID-omgevingen. Door de toename van virtualisatie wordt steeds vaker gebruikgemaakt van 10GbE (10 Gigabit Ethernet). Om een NAS met 10-Gigabit-aansluiting volledig te benutten zijn SSD’s cruciaal om knelpunten in de prestaties te minimaliseren. 

Het WD Red SSD-portfolio is gebouwd om pijnpunten qua duurzaamheid, snelheid en capaciteit om te zetten in voordelen. Bij gebruik als caching-oplossing in een NAS-systeem, helpt de WD Red SA500 SSD om knelpunten in de prestaties te beperken. De nieuwe WD Red SSD, WD Red en WD Red Pro HDD’s met hogere capaciteit bieden meer opslagruimte op hetzelfde NAS-apparaat.

Specificaties 
Het vernieuwde WD Red-portfolio bevat drie nieuwe opslagoplossingen.

WD Red SA500 NAS SATA SSD
De nieuwe WD Red SA500 NAS SATA SSD is speciaal gebouwd voor NAS-gebruikers. De SSD levert de snelheid om een optimale 10 Gigabit ethernet-omgeving te creëren en caching in NAS-systemen voor snelle toegang tot veelgebruikte bestanden. Met een uithoudingsvermogen voor zware lees- en schrijftaken ondersteunt de schijf OLTP-databases, multi-user omgevingen, foto-rendering en 4K en 8K videobewerking.De WD Red SA500 is beschikbaar in 500 GB tot 2 TB in de M.2-vormfactor. De 2,5-inch vormfactor is beschikbaar in 500 GB tot 4 TB. Naar verwachting zijn beide vanaf november verkrijgbaar voor een prijsrange van 95 tot 760 euro.

WD Red NAS harde schijf
De WD Red HDD kreeg een capaciteitsverhoging tot 14 TB en is ontworpen voor gebruik in NAS-systemen met maximaal 8 bays. De drive is ideaal voor kleinzakelijke omgevingen en thuiskantoren en ondersteunt een werkbelasting tot 180 TB / jaar.De WD Red NAS HDD met 14 TB capaciteit is beschikbaar vanaf november, voor een adviesprijs van 539 euro.

WD Red Pro NAS harde schijf
De WD Red Pro HDD is gebouwd als de reguliere WD Red HDD, maar met een boost voor professionele NAS-workloads. Hierdoor ondersteunt hij tot 24 bays en zorgt de 3D Active Balance Plus-technologie en besturingselementen voor foutherstel met NASware 3.0-technologie voor verbeterde betrouwbaarheid. De WD Red NAS Pro HDD heeft 14 TB capaciteit en is beschikbaar vanaf november voor een adviesprijs van 629 euro.

De nieuwe WD Red-producten sluiten aan bij het portfolio van HDD- en SSD-oplossingen van Western Digital die speciaal zijn gebouwd voor toepassingen in het bedrijfsleven, voor consumenten en voor gaming. Voor de zakelijke markt heeft Western Digital onlangs zijn WD Gold Enterprise Class HDD-opslagoplossing verbeterd, nu beschikbaar met capaciteiten tot 14 TB.

Partnervalidatie 
WD Red SA500 SSD is getest op compatibiliteit met belangrijke NAS-systemen zoals die van leveranciers QNAP en Synology.

“Door met Western Digital te werken kunnen wij nu premium opslag voor onze NAS-systemen leveren”, zei Meiji Chang, algemeen manager bij QNAP. “Met de toevoeging van de WD Red SA500 SSD als opslag- en cachingoplossing kunnen onze klanten volledig profiteren van speciale SSD-slots in onze systemen en profiteren van snellere netwerkoverdrachtssnelheden en optimaal uithoudingsvermogen.”

“Met de toenemende vraag naar snellere netwerktoegang tot applicaties en bestanden op NAS-systemen, zijn onze klanten op zoek naar opslagoplossingen die onze NAS-platforms met ingebouwde 10GbE- en SSD-sockets aanvullen”, aldus Patrick Deschere, marketing director bij Synology America Corp. “De huidige oplossingen van Western Digital vullen de opslagkloof op zodat klanten volledig kunnen profiteren van moderne systeemmogelijkheden.”