Klanten van ItsaRep kunnen voortaan nóg eenvoudiger hun PR- en communicatie-activiteiten uitbreiden naar andere Europese landen. ItsaRep heeft hiervoor een partnership gesloten met Tyto dat PR-diensten aanbiedt in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje. De ambitie van oprichter van Tyto, Brendon Craigie is om dit netwerk de komende jaren uit te breiden met andere landen.

Waarom is ItsaRep onderdeel van een netwerk?
Vooral bij startups en van origine Nederlandse klanten komen we regelmatig (nieuws)verhalen tegen die ook relevant kunnen zijn in andere landen. Ook komt als klanten internationaal uitbreiden dikwijls de vraag naar boven of wij nog een PR-bureau kennen in het betreffende land. Zelf een bureauselectie opzetten in een ander land vergt veel tijd, de juiste contacten en dan nog moet je afwachten of het bureau werkt volgens jouw standaarden en of het de juiste resultaten oplevert. Door samen te werken in een netwerk met professionals waarvan wij weten dat ze dezelfde kwaliteit en resultaten nastreven als ItsaRep, kunnen we onze klanten een pitchproces besparen en hen eenvoudig in contact brengen met PR-adviseurs in verschillende Europese landen.

Deze nieuwe samenwerking met Tyto komt naast bestaande partnerships met PR Network dat een wat grotere internationale dekking heeft, en de samenwerking met SparkPR dat vooral gericht is op de Amerikaanse markt. Afhankelijk van de vraag zullen wij een passende partner adviseren, waarbij het voor onze bestaande klanten natuurlijk ook fijn is om een keuze te hebben.

Waarom werken we met Tyto?
Tyto is een bureau dat alleen werkt met senior PR-professionals die hun sporen in de PR ruimschoots hebben verdiend. Het team van Tyto werkt locatie-onafhankelijk. Dit betekent bijvoorbeeld dat een deel van het team gevestigd is in Valencia en andere collega’s vanuit onder meer Manchester en Staffordshire werken. Brendon Craigie noemt dit ‘PR without Borders’ en wil hiermee onder andere laten zien dat je niet per se in het drukke en dure Londen hoeft te blijven wonen of iedere dag van 9-5 gevangen hoeft te zitten in een kantoorgebouw om een mooie PR-carrière te hebben. Bovendien kun je als bureau sneller en efficiënter werken, omdat je niet vastzit in een traditionele hiërarchie en structuur. Voor meetings komt het team regelmatig samen en via tools als Zoom wordt er nauw contact onderhouden.

Deze filosofie en manier van werken sluit perfect aan bij wat we met ItsaRep beogen: een team met senior professionals die zelfstandig en in teams voor klanten werken zonder daarvoor iedere dag op hetzelfde kantoor aanwezig te hoeven zijn (na het verspillen van reistijd in de file of het OV). Daarnaast hebben we in het verleden regelmatig samengewerkt met collega’s van Tyto voor klanten in PAN-Europese PR-teams. Vorige maand heb ik namens ItsaRep deelgenomen aan de Tyto Hack Week in Valencia. Daar hebben we niet alleen afspraken gemaakt over onze samenwerking, maar hebben we elkaar onder andere door een creativiteitstraining onder leiding van een bevlogen Gabriela Lungu, beter leren kennen.

Ik heb veel zin om samen met Tyto de PR-activiteiten van onze klanten over de landsgrenzen heen te tillen en te bouwen aan een sterke Europese reputatie.

Let’s go!