Toucan Toco, een Franse startup gespecialiseerd in data storytelling, start zijn activiteiten op de Nederlandse markt. Het Franse bedrijf is opgericht in 2014 en telt 60 medewerkers. Toucan Toco’s software voor data storytelling wordt door klanten als JCDecaux, La Banque Postale, L’Oréal en Moët Hennessy gebruikt om data op een gebruiksvriendelijke manier te visualiseren. Het uitbreiden van de activiteiten naar Nederland moet bijdragen aan het doel van het bedrijf om data toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk professionals en niet alleen voor analisten en data scientists.

Iedere afdeling en gebruiker binnen een organisatie heeft een eigen verhaal en gebruikt data voor verschillende doeleinden. Een CEO wil snel weten hoe het bedrijf er financieel voor staat, een marketeer wil in een oogopslag zien hoeveel leads een campagne heeft opgebracht en een HR manager zoekt inzicht in het ziekteverzuim binnen de organisatie. De data storytelling oplossingen van Toucan Toco geven context aan grote hoeveelheden data zodat iedere gebruiker snel inzicht krijgt in de relevante KPI’s voor zijn of haar functie.

Volgens het rapport ‘Overcoming the insight deficit’ van de Corporate Executive Board (onderdeel van Gartner) groeit het informatievolume met 60 procent per jaar. Tegelijkertijd heeft 62 procent van de medewerkers geen toegang tot die informatie om beslissingen op te baseren. Daarnaast is er nog steeds een tekort aan professionals die data-analyses kunnen uitvoeren waardoor bedrijven niet het maximale halen uit hun data.

Datagedreven cultuur implementeren
“Met Toucan Toco wilden we iets vereenvoudigen dat ingewikkeld was”, zegt Baptiste Jourdan, Co-founder & Business development Director bij Toucan Toco. “Door data te visualiseren met onze data storytelling software geven we iedere organisatie de mogelijkheid een brede datagedreven cultuur te implementeren. Zo kan iedere medewerker de kracht van datavisualisatie gebruiken om betere beslissingen te nemen en succesvol te zijn.”

De oplossingen van Toucan Toco worden geleverd via de cloud en leveren realtime inzichten waardoor professionals op ieder moment een actueel beeld hebben van de meest belangrijke informatie. De agile software is eenvoudig te integreren in bestaande IT-omgevingen en werkt met alle typen datasets. De toepassingen van Toucan Toco zijn ook mobiel beschikbaar via gebruiksvriendelijke apps.

Snelle groei voortzetten
Toucan Toco heeft de ambitie de snelle groei voort te zetten en is naast Nederland dit jaar ook gestart op de Spaanse en Italiaanse markt. Jourdan: “We merken dat vrijwel iedere organisatie zoekt naar een eenvoudige manier om data door de hele organisatie heen maximaal te benutten. Dit betekent dat er een enorme groeipotentie is die we dan ook graag benutten.”