Nieuwe locatie komt tegemoet aan explosieve vraag naar Modern Analytics Cloud 

ThoughtSpot, het Modern Analytics Cloud bedrijf, voegt met Boekarest een nieuwe locatie toe aan zijn wereldwijde netwerk van ‘success hubs’. De nieuwe hub in Roemenië biedt ondersteuning voor de snelgroeiende vraag van Europese bedrijven naar nieuwe manieren om hun organisatie met behulp van data te laten groeien. De hub heeft medewerkers voor customer success, sales engineering en andere belangrijke disciplines om ervoor te zorgen dat organisaties de maximale waarde uit hun data halen. De vestiging in Boekarest is de zevende wereldwijde hub naast locaties in Plano, Seattle en Sunnyvale (Amerika), Londen, Düsseldorf en Bangalore.

De opening van de hub volgt na een jaar van sterke groei voor ThoughtSpot waarin binnen zes maanden de eerste 100 SaaS-klanten werden binnengehaald. Verder groeide de omzet uit cloud-oplossingen in het afgelopen jaar met 250 procent. Hiermee maken de oplossingen nu de helft uit van de omzet van ThoughtSpot. Deze mijlpaal werd in minder dan twee jaar bereikt. 85 procent van de nieuwe klanten van het bedrijf schaft cloud-producten aan, een kwart hiervan waren 6-cijferige investeringen. ThoughtSpot plant bovendien om in het komende jaar wereldwijd het aantal medewerkers met 25 procent uit te breiden. 

Gedurende de pandemie en de verschuiving naar werken op afstand, introduceerde ThoughtSpot zijn Modern Analytics Cloud. Hiermee kunnen bedrijven wereldwijd de vruchten plukken van hun investeringen in digitale transformatie en analyses leveren aan elke gebruiker, in elke hoek van hun cloud-ecosysteem met een eenvoudig, bruikbaar en open analyse-platform. Het afgelopen jaar werd ook ThoughtSpot Everywhere geïntroduceerd, een ontwikkelplatform om interactieve data-apps te bouwen met search- en AI-gedreven analyses.

De Modern Analytics Cloud is een nieuwe, gebruiksvriendelijke front-end voor de back-end waar de technologische innovatie plaatsvindt in het hele ecosysteem. Het platform biedt ondersteuning voor een aantal diensten van partners zoals Snowflake, Databricks, Microsoft, Google BigQuery, AWS en DataRobot. Bovendien kunnen gebruikers met SpotApps van ThoughSpot meerdere objecten van en naar clusters migreren, ongeacht of ze zich in een ontwikkel- of productieomgeving bevinden.

“Bedrijven in heel Europa hebben te maken met één van de meest significante disrupties van de afgelopen decennia. Van de aanhoudende wereldwijde pandemie tot de Brexit en de groeiende wereldwijde concurrentie. De uitdagingen zijn nog nooit zo groot geweest, maar dat geldt ook voor de kansen. De sleutel, zoals onze klanten ook bij ons aangeven, ligt in data”, zegt Damien Brophy, Vice President, EMEA bij ThoughtSpot. “De innovatie en waarde die we zien ontstaan ​​wanneer klanten de Modern Analytics Cloud gebruiken, is zeer indrukwekkend. Het opzetten van een nieuwe succes hub in Roemenië betekent dat we dit niveau van transformatie naar nog meer merken kunnen brengen terwijl ze hun dashboards opzij schuiven en de moderne datastack omarmen.”

De uitbreiding van ThoughtSpot is de kroon op een veelbewogen jaar met onder meer erkenning door TrustRadius met een Tech Cares award en een award voor Best SaaS Product for Business Intelligence or Analytics. Gartner noemde ThoughtSpot een “Peer Insight Customers’ Choice for Analytics and Business Intelligence Platforms” en Fast Company riep het bedrijf uit tot één van de beste bedrijven voor innovators om voor te werken. Ook is ThoughtSpot voor het vierde opeenvolgende jaar opgenomen in de Forbes Cloud 100 lijst.