Fast Company heeft de jaarlijkse lijst van ‘Best Workplaces for Innovators’ bekendgemaakt.  ThoughtSpot, het Modern Analytics Cloud-bedrijf, kwam de lijst binnen op nummer 34 dankzij de sterke toewijding aan het faciliteren en bevorderen van een innovatieve cultuur. Deze cultuur kwam in de praktijk onder meer tot uiting door de snelle transformatie van ThoughSpot naar een cloud-bedrijf, inclusief het binnen 6 maanden bouwen en introduceren van ThoughtSpot Cloud, de eerste SaaS-oplossing van de organisatie.

De Best Workplaces for Innovators 2021 is ontwikkeld in samenwerking met Accenture en  rangschikt 100 winnaars uit verschillende sectoren, waaronder IT, biotech, non-profit, financiële dienstverlening en engineering. Redacteuren van Fast Company en onderzoekers van Accenture bekeken bijna 1.500 inzendingen van organisaties uit de hele wereld. Een panel van acht vooraanstaande juryleden beoordeelde en bekrachtigde de top 100.  

“Het afgelopen jaar bracht uitdagingen met zich mee voor bedrijven die fundamenteel nieuwe manieren nodig hadden om op basis van datagedreven inzichten hun organisatie te laten groeien. We hebben hen bij iedere stap ondersteund door sneller dan ooit verschillende innovaties op de markt te brengen. Bijvoorbeeld onze SaaS-oplossing, het nieuwe ontwikkelplatform ThoughtSpot Everywhere en de nieuwe functies die we dankzij de acquisities van SeekWell en Diyotta aan ThoughtSpot hebben toegevoegd”, zegt Ajeet Singh, medeoprichter en Executive Chairman van ThoughtSpot. “We hadden dit niet kunnen doen zonder de innovatiecultuur die de kern vormt van ThoughtSpot. Ik ben ongelooflijk trots op ons team dat intensief heeft samengewerkt om iets nieuws te bouwen voor onze klanten en de branche in het algemeen. We zijn blij met de erkenning van Fast Company voor innovatie in een tijd waarin onze branche dit het meest nodig had.”

Naast de cultuur van innovatie werd ThoughtSpot erkend voor het ondernemerschap binnen de organisatie. Het biedt onder meer programma’s voor het belonen van octrooien en ontwikkelmogelijkheden op het gebied van leiderschap en ondernemerschap voor alle medewerkers. “Deze leiders en teams creëerden een cultuur van innovatie en hielden dit in stand, zelfs toen het werken op afstand zich uitstrekte tot 2021”, zegt Stephanie Mehta, hoofdredacteur van Fast Company. “Deze nieuwste lijst van Best Workplaces for Innovators eert de organisaties die ondanks de uitdagingen van de pandemie manieren hebben gevonden om samen te werken en te innoveren, zodat hun werknemers voorop blijven lopen.”

In het begin van de pandemie hield ThoughtSpot Codex, een bedrijfsbrede hackathon om een ​​platform te creëren om samen te werken op het nieuwe cloud-platform. Medewerkers variërend van sales en customer success tot ontwikkelaars namen hieraan deel. De beste projecten en ideeën kregen vervolgens financiële steun en de middelen om geïntegreerd te worden in het ThoughtSpot-platform. Binnen slechts zes maanden na het ontstaan van idee voor het SaaS-aanbod, ging het van bètatesten naar algemene beschikbaarheid. De innovatie werd voortgezet met de release van de meest substantiële update voor de zoekfunctie van het platform, en ThoughtSpot Everywhere, een gebruiksvriendelijk platform om interactieve data-apps te bouwen, ondersteund door de Modern Analytics Cloud. Beide producten zijn ontstaan ​​uit dezelfde hackathon.

​​“Een van de mooiste aspecten van het werken bij ThoughtSpot is de innovatieve mindset van alle medewerkers. We denken continu na over wat de toekomst biedt voor het data-ecosysteem, luisteren naar onze klanten en creëren nieuwe oplossingen om te helpen hun bedrijf te baseren op op data”, zegt Kirsten Stark, Staff Engineer, Cloud Platform bij ThoughtSpot. “Dat we na het idee van het SaaS-aanbod de oplossing al na zes maanden live hadden bij de eerste klanten laat zien hoe toegewijd ons team is om continu de grenzen van wat mogelijk is te verleggen.”