SolarWinds, een leverancier van IT-management software, breidt zijn security-portfolio uit met endpoint-bescherming dankzij een partnership met beveiligingsbedrijf SentinelOne. Dit werd in Amsterdam bekend gemaakt, tijdens het Empower MSP evenement van het bedrijf. SolarWinds Endpoint Detection and Response helpt MSP’s om endpoints te beschermen tegen dreigingen middels Behavioral AI.

SolarWinds Endpoint Detection and Response verdedigt endpoints tegen vrijwel alle soorten aanvallen, in realtime, gedurende de hele threat lifecycle. Het onderliggende SentinelOne platform biedt gebruikers uiteenlopende gegevens over dreigingen en incidenten op alle apparaten, virtueel of fysiek, endpoint, server of cloud, met als gevolg een gedetailleerd inzicht in verdacht gedrag en geavanceerde aanvallen. Mocht een aanval succesvol zijn, worden direct automatisch tegenmaatregelen genomen en zijn systemen eenvoudig terug te zetten naar hun originele staat, zodat downtime minimaal is.

“MSP’s en de organisaties in het mkb die ze bedienen zijn het belangrijkste doelwit van aanvallen. Het is dus belangrijker dan ooit om de achtergrond van die aanvallen te doorgronden en proactieve maatregelen te nemen”, aldus John Pagliuca, executive vice president van SolarWinds MSP. “We zijn dan ook trots op ons partnership met SentinelOne en het aanbod dat we daarmee aan onze klanten kunnen doen om hen en hun eindgebruikers beter te beschermen.’

“We werken heel graag samen met SolarWinds om MSP’s te helpen de cruciale endpoints te verdedigen, de apparatuur waarop mensen en organisaties dagelijks vertrouwen”, zegt Tomer Weingarten, CEO en co-founder van SentinelOne. “Een van de meeste beschadigende trends van de laatste tijd is de adoptie van fileless aanvallen, die op een geruisloze manier systemen infecteren zonder duidelijke sporen achter te laten. Traditionele beveiliging zoals antivirus zijn niet voldoende om tegen geavanceerde aanvallen bescherming te bieden, dus is endpoint-bescherming met behavioral en statische AI die deze aanvallen wel detecteert en afweert cruciaal. MSP’s worden efficiënter en reactiever door autonome technologie in te zetten, met een cloud-native, multi-tenant architectuur die schaalbaar is. SentinelOne versterkt SolarWinds MSP’s nu met ActiveEDR om autonoom in realtime te reageren op dreigingen.”