ARCHOS, de Franse pionier in consumentenelektronica, heeft een partnership gesloten met de wereldwijde AI/IOT platform specialist Tuya Smart en introduceert ARCHOS Hello Connect. Het biedt consumenten de mogelijkheid om hun traditionele leefstijl manier van leven in huis om te zetten in een slimmere leefstijl waarbij alledaagse, op internet aangesloten apparaten vanaf één applicatie via spraak zijn te beheren.

Tuya Smart heeft een uitgebreid ecosysteem opgebouwd van meer dan 10.000 fabrikanten van ‘connected devices’ waarop deze module is geïnstalleerd. ARCHOS heeft Hello Connect ontwikkeld, een applicatie die alledaagse, met internet verbonden apparaten samenbrengt op één enkele plaats. De gebruiker voegt eenvoudig apparaten toe om heel gemakkelijk verlichting, stekkers, HVAC-systemen, beveiligingscamera’s en nog veel meer te bedienen en te beheren.

ARCHOS Hello Connect is volledig compatible met Amazon Alexa en Google Assistant en maakt spraakgestuurd beheer van de Smart Home mogelijk.

ARCHOS zal tegen het einde van 2018 een uitgebreide line-up van connected objects introduceren om haar eigen ecosysteem rond ARCHOS Hello en ARCHOS Mate uit te breiden. De AI-apparaten ARCHOS Hello en ARCHOS Mate bieden meerwaarde door het toevoegen van beeld aan de stem.

De ARCHOS Smart Wifi Bulp wordt het eerste connected object dat beschikbaar komt en wordt tegelijk met de introductie van ARCHOS Hello leverbaar voor een adviesprijs van 19,99 euro.