Verbonden IoT-apparaten worden via SentinelOne endpoints gecontroleerd

SentinelOne, leverancier van next-generation endpoint-bescherming, maakt het mogelijk om IoT-apparaten vanaf door SentinelOne beschermde endpoints te identificeren en controleren. De SentinelOne Ranger maakt van elk beschermd endpoint een detectiepunt dat in staat is andere verbonden apparaten te herkennen, ongeacht hun rol of besturingssysteem.

Veel IoT-apparatuur heeft geen ingebouwde beveiligingsmaatregelen of krijgt simpelweg geen updates om ontdekte kwetsbaarheden te dichten. Het lokaliseren van deze apparaten en het opleggen van security-policies vormt een grote uitdaging voor netwerkbeheerders en security-specialisten. IT-teams hebben vaak nauwelijks zicht op welke verbonden apparatuur zich in het netwerk bevindt en hoe die worden beschermd. Een handmatige controle erop is ondoenlijk. Door EPP (Endpoint Protection Platform) en actieve EDR (Endpoint Detection en Response) te combineren in een enkele oplossing, is SentinelOne er als eerste security-leverancier in geslaagd om IoT-apparatuur in hetzelfde beveiligingsmodel te vangen.

Met SentinelOne Ranger wordt dit nu geautomatiseerd. De ene machine lokaliseert en beschermt de ander, waardoor de zichtbaarheid groeit en aanvallen worden geweerd, zonder tussenkomst van menselijk handelen. Door de inzet van kunstmatige intelligentie kunnen machines problemen oplossen met een schaalgrootte die voorheen onmogelijk was. De technologie identificeert apparaten binnen de omgeving en bepaalt of er gevaarlijke elementen binnen die omgeving zijn. Als dat zo is, gaat SentinelOne Ranger automatisch over op bescherming en licht de security-teams in. 

“Endpoints en IoT gaan vrijwel in elkaar op. Bedrijven kampen met duizenden netwerk-verbonden apparaten zonder volledig overzicht te hebben. Beveiligingssoftware uitrollen is niet mogelijk, en handmatig nalopen is onbegonnen werk, waardoor er een serieuze zwakke plek ontstaat in de verdediging”, aldus Eric van Sommeren, Regional Sales Director Noord Europa bij SentinelOne. “SentinelOne Ranger biedt hiervoor een innovatieve oplossing waarbij onze bestaande technologie wordt ingezet om die vrijwel onzichtbare apparaten toch op te sporen én te controleren. Het vergroot niet alleen de veiligheid, maar ook de real-time zichtbaarheid van IoT apparatuur in een netwerk, inclusief gegevens over het type apparaat en de rol in het netwerk.”