SentinelOne, specialist in autonome endpoint-bescherming, is door Forbes geplaatst in de top 50 bedrijven met de meest veelbelovende AI-propositie. Met een veertiende plek is het het hoogst genoteerde security-bedrijf, en het enige bedrijf dat zich richt op endpoint-bescherming.

SentinelOne is er in geslaagd twee traditioneel gescheiden werelden, die van EPP (bescherming) en EDR (detectie en respons) samen te voegen in één platform, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van gedragsanalyse en statische AI-modellen. Dit levert autonome capaciteiten op met een lage impact op de performance. Het platform voorspelt kwaadaardige activiteiten en beschermt endpoints, IoT-apparatuur en cloud workloads gedurende alle fases van een aanval. 

Het werk waar voorheen een getrainde en ervaren SOC-analist voor nodig was, wordt door SentinelOne gedaan door middel van toegepaste AI. Hierdoor kunnen bedrijven van alle groottes profiteren van beveiligingsmogelijkheden die voorheen alleen weggelegd waren voor de grootste multinationals. De geschoolde professionals kunnen zich nu richten op onderzoek en het reageren op aanvallen op bedrijfskritische systemen, in plaats van allerlei losse meldingen uitzoeken.

Op de Forbes AI 50 staan bedrijven uit de zorg, transportsector, security, verzekeringswereld en andere branches die op een betekenisvolle manier AI inzetten en bovendien bedrijfspotentieel daarmee aantonen. Om opgenomen te worden moeten zaken als machine learning, het verwerken van spraak of gecomputeriseerd zicht strategisch onderdeel zijn van het bedrijfsmodel en toekomstperspectief.