Toucan Toco maakt data van 18.000 boeren en 1,1 miljoen koeien in toegankelijk

Seenergi Group, een adviesorganisatie voor (melk)veebedrijven in Frankrijk, heeft een slimme manier gevonden om verschillende data vanuit het Internet of Things (IoT) samen te brengen. RoboMat is een data-storytelling dashboard ontwikkeld door Toucan Toco, dat op een eenvoudige manier inzicht geeft in de prestaties van een melkveebedrijf.

“Tegenwoordig weten we door slimme sensoren en melkrobots steeds meer over koeien, van hygiënische informatie en temperatuur en tot zelfs hoe lang ze gemiddeld slapen. De uitdaging is om deze data uit verschillende bronnen te analyseren en te presenteren, zodat een boer het welzijn van zijn veestapel en de productie kan verbeteren”, stelt Stanislas Desvois, hij is melkrobotadviseur bij Seenergi group. De Seenergi group adviseert ruim 18.000 Franse boeren die samen meer dan 1.125.000 koeien hebben.

RoboMat

RoboMat is een applicatie die gegevens van een melkrobot centraliseert en structureert op intuïtieve dashboards van Toucan Toco. De applicatie is beschikbaar op tablet, smartphone en desktop en werkt met alle merken melkrobots. Het dashboard laat zowel real-time analyses zien van de gehele populatie als een individuele koe. Ook is er refentie-data beschikbaar om de resultaten te vergelijken aan de hand van bepaalde criteria, zoals bio-veehouderij, ras of begrazing. Hierdoor kan een boer zich meten  met vergelijkbare bedrijven in de regio. Naast de boer heeft heeft ook de consultant bij Seenergi toegang tot de gegevens, waardoor hij proactief en op afstand zijn klant van advies kan voorzien zonder naar de boerderij te hoeven om de gegevens van de melkrobot uit te lezen.

Meer informatie over RoboMat zie: http://www.seenergi.fr/actualites/32-robomat-nouvelle-application-pour-les-elevages-robot