Met de uitbreiding van de Remote-marktplaats kunnen de klanten wereldwijd actie ondernemen tegen klimaatverandering.

Remote, de specialist op het gebied van het bouwen, beheren en ondersteunen van wereldwijd verspreide personeelsbestanden, voegt een categorie met duurzaamheidspartners toe aan de Remote-marktplaats. Deze marktplaats is een ecosysteem van partners ter ondersteuning van de missie van Remote: de werkwereld voor elk persoon, bedrijf en land open te stellen. Plan A, Consequence, Earthly, Watershed, Ecologi, Patch, EcoCart, Planetly, EarthShare, Lune en Treedom sluiten zich aan bij het groeiende netwerk van speciale partners om ervoor te zorgen dat bedrijven milieu-, sociale en bestuurscriteria (ESG) kunnen integreren in hun bedrijfsvoering.

“De nieuwe duurzaamheidscategorie ligt Remote nauw aan het hart. Onze missie draait niet uitsluitend om het globaliseren van arbeidskrachten, maar ook om het zorgen dat organisaties zich bewust kunnen inzetten voor de planeet”, zegt Job van der Voort, medeoprichter en CEO van Remote. “Het leiden van bedrijven in een zich continu evoluerende, wereldwijde werkomgeving vereist ongelooflijk veel en we weten dat we dit alleen voor elkaar kunnen krijgen door samen te werken met bedrijven die dezelfde visie hebben. De Remote-marktplaats helpt onze klanten met de best beschikbare tools en ondersteuning om hun groei te managen en zich aan te passen aan veranderingen.”

De nieuwe duurzaamheidscategorie omvat tools ter ondersteuning van een klimaatstrategie, voor het beheer van CO2-uitstoot en –compensatie, projecten gericht op natuurbescherming, bomenplantinitiatieven, liefdadigheids- en betrokkenheidsplatformen voor werkomgevingen, een vrijwilligersportaal en ander bedrijven die zich inzetten om klimaatverandering tegen te gaan. Plan A bijvoorbeeld is een van de nieuwste duurzaamheidspartners en ondersteunt ondernemingen met hun CO2-uitstootberekeningen en een ESG-rapportagetool bij het CO2-vrij maken van hun activiteiten en het ontwikkelen van een langdurig duurzaamheidsplan.

“Klimaatverandering is vandaag de dag de dringendste kwestie en we hebben geen tijd te verliezen bij het koolstofvrij maken van onze economie. Daarom is het meten en verminderen van de koolstofuitstoot en tegelijkertijd het integreren van de ESG-criteria in de bedrijfsvoering uitermate belangrijk voor ondernemingen”, aldus Lubomila Jordanova, CEO van Plan A. “De marktplaats van Remote zorgt ervoor dat bedrijven de juiste dienstverlener voor deze diensten kunnen vinden. Het is voor ons een kans om de handen ineen te slaan met ambitieuzere organisaties die net-zero doelen willen behalen.”

Remote introduceerde de marktplaats in 2021 om krachtige apps, tools en diensten aan te bieden. Hiermee kunnen klanten tijd besparen bij het selecteren van samenwerkingspartners en hun wereldwijde groei een flinke impuls geven. Het partnernetwerk is sindsdien meer dan twee keer zo groot geworden, met bijdragen van categorieleiders als Lattice, Notion en Loom. Het netwerk ondersteunt bedrijven bij het trotseren van de grootste uitdagingen rondom wereldwijd verspreide (personeels)activiteiten, zoals het aantrekken van talent, het volgen van sollicitanten, het stimuleren van productiviteit en samenwerking en nu ook het bestrijden van de klimaatcrisis.

Remote is gericht op het uitbreiden van het aantal marktplaatspartners om actie te ondernemen tegen klimaatverandering en om de werkstromen voor klanten die hun personeelsbestand willen globaliseren verder te stroomlijnen. Bezoek voor meer informatie over hoe men kan bijdragen aan de missie van Remote om de toekomst van werk op afstand vorm te geven remote.com/partners/marketplace.