F5 werkt samen met partners om de toepassing van flexibele, kostenefficiënte software defined application services te vereenvoudigen

F5 Networks (NASDAQ: FFIV) biedt en krijgt partnerondersteuning voor de nieuwe Synthesis architectuur. Deze nieuwe benadering voor het leveren van software defined application services is eerder deze week geïntroduceerd. F5 heeft een groeiende community van sales- en technologiepartners. Synthesis bevat nieuwe aanknopingspunten voor bedrijven om de samenwerking aan te gaan of bestaande partnerships te versterken. Het resultaat van de samenwerkingen zijn meer flexibele, geïntegreerde oplossingen, bestaande uit een combinatie van de aangeboden producten en diensten. De open architectuur van F5 geeft partners een sterke basis om value-added IT-diensten te leveren en sneller in te spelen op de veranderende behoeftes van bedrijven en service providers.

F5 Synthesis bevat verschillende features die specifiek ontwikkeld zijn met het oog op F5’s partners. De nieuwe architectuur stelt bijvoorbeeld bedrijven in staat een geïntegreerde combinatie van producten van F5, zijn partners, en zelfs derden te gebruiken naar gelang daar behoefte toe is. Los van het kunnen combineren van verschillende technologieën, staat F5 Synthesis toe dat deze toepassingen eenvoudig beheerd, geschaald en geautomatiseerd kunnen worden. Dit strekt zich uit over betrouwbaarheid, security en prestaties aan de hand van de eisen die het apparaat, netwerk of de applicatie stelt. Bovendien past F5 zijn licentiemodel aan om beter in te spelen op flexibele diensten met cloud-, hybride en gebruiksgebaseerde modellen.

Verschillende services-model voor verschillende partijen
De F5 Synthesis architechtuur is ontwikkeld met verschillende soorten partners op het oog. Cloud providers worden voorzien van application services om hun onderscheidende concurrentiekracht te versterken. Verschillende leveringsdiensten zijn eenvoudig in de eigen dienstencatalogus op te nemen en aan te bieden.

Software defined networks (SDN) partners profiteren van de gelegenheid om gezamenlijk belangrijke services op de 4-7 layer te ontwikkelen ten behoeve van automatische provisioning en aansturing van de netwerk stack.

Software defined application services bevatten uiteenlopende security-services, van authenticatie en identity & access control tot DDoS- en webapplicatiebescherming. Partners kunnen deze services gebruiken om zichzelf en anderen beter te beschermen.

Partners
Bekijk hier het uitgebreidere Engelstalige bericht, inclusief meningen van partners: http://www.f5.com/about/news/press/2013/20131107/

Voor alle informatie over Synthesis: https://synthesis.f5.com/