Nederlandse betaaldienstverlener speelt met Europese expansie in op groeiende platformeconomie

Online Payment Platform, een gespecialiseerde betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, heeft een vestiging geopend in Duitsland. Eerder dit kwartaal opende het ook een nieuw kantoor in Antwerpen. Met de internationale expansie kan Online Payment Platform beter inspelen op kansen die het ziet op deze markten en ondersteuning bieden aan lokale gebruikers van de platformen en marktplaatsen die het faciliteert.

“De uitbreiding naar Duitsland was voor ons een logische stap”, vertelt Maurice Jongmans, CEO van Online Payment Platform. “De platformeconomie ontwikkelt zich ook daar in een snel tempo. Vanzelfsprekend zijn een goede afhandeling van betalingen van groot belang voor platformen en marktplaatsen. Als gespecialiseerde  platform-psp willen onze ervaring en expertise inzetten om deze (nieuwe) partijen daarbij te ondersteunen. Daarnaast hebben we enkele grote Nederlandse klanten die ook in Duitsland opereren en waarvoor we transacties afhandelen. Door lokaal aanwezig te zijn, kunnen we zowel de platformen als hun eindgebruikers nog beter van dienst zijn.”

Het nieuwe Duitse kantoor van de Nederlandse platform-PSP bevindt zich in het centrum van Berlijn. Medewerkers zullen vanuit deze vestiging in eerste instantie de implementatie en support voor lokale klanten verzorgen. De afdelingen Sales, Development en Finance blijven voorlopig volledig opereren vanuit het kantoor in Nederland.

Verdere internationale expansie
Volgens Jongmans zet de internationale expansie van Online Payment Platform dit jaar verder door: “We hebben de piek in de groei van e-commerce nog lang niet gezien. De huidige crisis geeft deze groei bovendien nog een extra impuls. Verder blijkt uit marktonderzoek dat we hebben uitgevoerd dat het aantal platformen in Europa stijgt. Kortom, er is volop gelegenheid om onze groei-ambities waar te maken.”    

Online Payment Platform faciliteert betalingen voor meer dan 150 platformen in heel Europa. Klanten zijn onder meer ANWB, Natuurhuisje, PostNL en de eBay Classifieds Groep waar Marktplaats onderdeel van uitmaakt. Het kantoor in Delft telt zo’n dertig medewerkers. Voor de vestiging in Duitsland worden lokaal mensen aangetrokken. 

Kantoor Online Payment Platform in Berlijn