Groei dankzij mobiele toepassing, overname output management-technologie en entree in SAP Solutions-markt

Notable Solutions, leverancier van toepassingen voor veilige informatieverzameling en output management, heeft een omzetgroei van 27 procent geboekt in het fiscale jaar 2013 dat op 30 juni eindigde. Het bedrijf was winstgevend in alle regio’s en boekte voor het vijfde achtereenvolgende jaar een groei van meer dan 25 procent. Notable Solutions bouwde de afgelopen vijf jaar een samengestelde groei (Compound Annual Growth Rate – CAGR) op van 38 procent.

Notable Solutions dankt zijn succes aan de groeiende vraag naar de mobiele toepassing NSi Mobile, de overname van de enterprise output management-activiteiten (EOM-divisie) van Barr Systems en de overname van intellectueel eigendom resulterend in een sterke uitbreiding in de SAP-markt. Daarnaast droegen de uitbreiding van het partnerkanaal en goede prestaties in Noord-Amerika, Europa en Zuid-Amerika bij aan het succes.

Notable Solutions voegde gedurende fiscaal 2013 meer dan 6.500 nieuwe klanten toe, waardoor de producten nu bij ongeveer 20.000 organisaties worden gebruikt.

“Ons doel is bedrijfstoepassingen toegankelijk maken op de apparatuur die informatiewerkers vandaag de dag gebruiken. Gedurende het jaar hebben we verschillende strategische investeringen gedaan om dat te realiseren”, aldus Mehdi Tehranchi, CEO van Notable Solutions. “We bieden nu een unieke combinatie van zowel capture- als printtoepassingen, die beiden ook mobiel zijn te benaderen. Onze slimme apps hiervoor zijn populair, omdat klanten efficiënter kunnen werken, hun kosten dalen en ze meer controle hebben over bedrijfsprocessen, of ze nu op kantoor zijn of elders, ongeacht het apparaat waarmee ze werken.”

Pijlers in fiscaal 2013:
– Marktacceptatie van NSi Mobile, geïntroduceerd in september 2012. De toepassing nam 30 procent van alle nieuwe licentie-overeenkomsten voor zijn rekening.
– Overname en integratie van de EOM-divisie van Barr Systems, waardoor Notable Solutions veilige, geïntegreerde document output-diensten kon toevoegen aan het portfolio.
– Grote Europese organisaties in de industrie, automotive, zorg en overheid kozen voor de SAP-toepassing waarmee medewerkers sneller toegang hebben tot informatie gerelateerd aan bedrijfsprocessen.
– In februari behaalde Notable Solutions een 100 procent score voor zijn HL7 C-CDA uitwisselingen, de standaard voor informatie-uitwisseling in de zorg.
– Opening van drie nieuwe kantoren in Brazilië, Zweden en Florida.
– Opgenomen in Deloitte’s Technology Fast 500 als een van Noord-Amerika’s snelst groeiende ondernemingen.
– CEO en mede-oprichter Mehdi Tehranchi was finalist in de Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2013 Award in Greater Washington.