WD Pro Series

My Passport Wireless Pro en My Cloud Pro bieden snelle, betrouwbare back-up en overdracht van opnames binnen of buiten de opnamestudio

Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), wereldwijd specialist in opslagtechnologie en -systemen, introduceert in de nieuwe WD Pro Series de My Passport Wireless Pro Wi-Fi mobile storage en My Cloud Pro network attached storage (NAS). De WD Pro Series is gericht op makers van creatieve content, zoals fotografen en filmmakers. De producten maken simpele, betrouwbare en snelle bestandsoverdracht mogelijk, ongeacht of dit in de studio of onderweg wordt gedaan.

De WD Pro Series-producten gebruiken de vernieuwde My Cloud app die samenwerkt met Adobe Creative Cloud, de PLEX Media Server- en My Cloud OS3-software voor het eenvoudig bewerken, streamen en delen van content.

My Passport Wireless Pro

Met de My Passport Wireless Pro externe opslag hoeven creatieve professionals en fanatieke hobbyisten hun laptop niet meer mee te nemen naar een opnamesessie. Via de directe Wi-Fi-verbinding kunnen ze met compatibele camera’s een automatische back-up maken van hun foto’s en video’s. Ook kunnen ze bestanden direct opslaan, bewerken en overdragen vanaf maximaal acht apparaten die aangesloten zijn op de schijf. Vaste verbindingen bieden een nog snellere overdracht, waaronder een geïntegreerde SD-kaartlezer, de USB 3.0-poort (voor verbinding met PC of Mac) en een nieuwe USB 2.0-poort (voor het aansluiten van USB-apparaten of kaartlezer).

My Passport Wireless Pro is verkrijgbaar met een maximale capaciteit van 3 TB en beschikt over een batterij die maar liefst tien uur meegaat en die ook gebruikt kan worden voor het opladen van telefoons en andere apparaten, zoals digitale (video)camera’s.

Om ervoor te zorgen dat creatieve professionals kunnen blijven werken op locatie, werkt de My Passport Wireless Pro samen met Adobe Creative Cloud voor mobiele foto- en videobewerking, en met Plex Media Server waarmee ze onderweg tot wel vier streams kunnen afspelen.

My Cloud Pro Series NAS
Wanneer na de opnamesessie de tijd voor bewerking of studiowerk aanbreekt, nemen de My Cloud Pro Series NAS-drives de taak probleemloos over. Met tot wel 32 TB aan opslagruimte, kan WD My Cloud Pro snel content overnemen van camera’s, geheugenkaartlezers en andere USB-opslagapparatuur met één druk op de knop.

Naast een veilige opslagplaats voor creatieve content, heeft deze snelle NAS met grote opslagcapaciteit ook een hardware-versnelde videoprocessor. Dankzij krachtige transcodering kan WD My Cloud Pro content inlezen, bewerken, opslaan en streamen naar en van praktisch elk formaat, inclusief 4K video. Deze mogelijkheden zijn een aanvulling op een robuuste, geïntegreerde applicatiesuite, inclusief Plex Media Server voor opslag en optimalisering van mediabibliotheken en Adobe Creative Cloud voor bewerking en voltooiing daarvan.

My Cloud Pro Series geeft de gebruiker aanzienlijk meer controle buiten de werkplek door middel van WD’s My Cloud app en MyCloud.com, en is ondanks zijn professionele kaliber toch eenvoudig in te stellen en zeer gebruiksvriendelijk.

“Draagbaarheid, betrouwbaarheid, capaciteit, snelheid en interoperabiliteit zijn cruciaal voor creatieve professionals, die afhankelijk zijn van de kracht van de technologie tijdens hun werk”, aldus Sven Rathjen, vice president of marketing for content solutions bij WD. “We hebben de WD Pro Series ontwikkeld met uitgebreide en veelzijdige opslagfunctionaliteit, zodat ze naadloos aansluiten op de workflow, ongeacht waar die plaatsvindt. De opslag, overdracht, back-up, bewerking en zelfs streaming zijn dus in elke situatie beschikbaar.”

Prijzen en verkrijgbaarheid
My Passport Wireless Pro draadloze opslag is nu verkrijgbaar in de WD store op wdstore.com en bij geselecteerde winkels. Afhankelijk van de capaciteit heeft My Passport Wireless Pro een adviesprijs variërend van 229,99 euro tot 259,99 euro. My Passport Wireless Pro biedt een beperkte garantie van twee jaar.My Cloud Pro Series NAS is ook verkrijgbaar in de WD store op wdstore.com en bij geselecteerde winkels. De adviesprijs begint bij 459,99 euro en stopt bij 1799,99 euro afhankelijk van de capaciteit en configuratie (2-bay of 4-bay). De My Cloud Pro Series biedt ook een beperkte garantie van twee jaar voor schijfloze modellen, en drie jaar voor voorgeïnstalleerde modellen.

De algemene voorwaarden van WD’s beperkte garantie zijn te vinden op http://support.wdc.com/Warranty/warrantyPolicy.aspx?lang=en