ARCHOS introduceert de Saphir 50X, een compact vormgegeven, robuuste smartphone met een 5-inch HD scherm, quad core processor met 2GB RAM, 16GB uitbreidbare interne opslag, twee camera’s en een 4000 mAh batterij. De ARCHOS Saphir 50X is beschikbaar vanaf 159,99 euro inclusief BTW.

ARCHOS werkt voor deze ruggedized smartphones al 30 jaar samen met dochteronderneming Logic Instrument, een specialist in mobiele, zakelijke oplossingen voor allerlei werkomstandigheden. De ARCHOS Saphir 50X is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een meer dan stevige smartphone, eentje die tegen een stootje kan. De gebruiksmogelijkheden lopen dan ook uiteen van normaal gebruik in huis tot aan de meest extreme omgevingen.

De robuuste IP68-behuizing is bestand tegen stoten en vallen (tot een meter), blootstelling aan stof en water, met onderdompeling tot 30 minuten en temperaturen van -20 tot +55 graden Celsius. De ARCHOS Saphir 50X beschikt over een 5-inch HD 1280×720 IPS-scherm voor optimale weergave van foto’s en video’s, ook buiten.

De outdoor smartphone is voorzien van een 1,3 GHz quad core processor, 2GB RAM en 16GB intern geheugen dat uit te breiden is tot 128GB dankzij het geïntegreerde microSD-slot. De ARCHOS Saphir 50X heeft een batterij met een lange levensduur van maar liefst 4000 mAh voor gebruik tot 48 uur zonder opladen. De smartphone is voorzien van het Google Android 7.0 besturingssysteem

Wandeltochten in de bergen, reizen door de woestijn of tochten op het water, met de twee camera’s (13MP met autofocus en LED-flitser op de achterkant en 5MP aan de voorkant) leg je alle belangrijke momenten vast om ze te delen met familie en vrienden.

Beschikbaarheid en prijs
De ARCHOS Saphir 50X is verkrijgbaar bij de ARCHOS partners vanaf 159,99 euro inclusief BTW.