Eenvoudig applicaties en diensten naar behoefte schalen met VIPRION chassis en blades

Amsterdam, 11 april 2012 – F5 Networks, specialist in application delivery networking, breidt het VIPRION-portfolio uit met het 4480 chassis en de 4300 blade. Deze nieuwe hardware stelt service providers en grote bedrijven in staat grootschalig dataverkeer efficiënt te verwerken en geavanceerde diensten op maat aan te bieden. Dankzij de technologie van F5 kunnen bedrijven hun IT-infrastructuren gemakkelijk naar behoefte schalen en beveiliging integreren zonder dat dit de prestaties of het gebruiksgemak beïnvloedt.

Praktische toepassingen
F5’s nieuwe VIPRION hardware kan worden ingezet met verschillende doeleinden. Een praktische toepassing is het consolideren van de technologie voor applicatie- en servicelevering, zodat die processen beter zijn te stroomlijnen. Door applicaties op één geïntegreerd platform te draaien, is het beheer veel eenvoudiger en goedkoper.

Een andere toepassing is het op maat schalen van services, performance en connectivity om groei te ondersteunen. Bedrijven die een dynamisch datacenter-model nastreven, biedt de context-bewuste F5-technologie gelegenheid om services te monitoren, beheren en aan te passen als de netwerkcondities of gebruikersbehoeftes daarom vragen. Dit is met name interessant voor service providers met het oog op verkoop- en gebruiksmodellen en om met nieuwe diensten in te spelen op ontwikkelingen.

Een derde praktijkvoorbeeld is het toevoegen van beveiliging middels geavanceerde firewall-toepassingen. Security-managers gaan steeds vaker op zoek naar firewall-oplossingen voor het datacenter om de gehele infrastructuur te beschermen tegen de steeds grotere en geavanceerdere cyberaanvallen. Hoewel er veel beveiligingsproducten zijn, beschermen deze alleen een gedeelte van de infrastructuur. Door voor een geïntegreerde aanpak te kiezen, voorkom je zwakke plekken tussen die verschillende beschermingslagen.

Onderscheidende prestaties
F5’s VIPRION producten stellen bedrijven in staat concurrentievoordeel te behalen door de IT-infrastructuur te optimaliseren. De onderscheidende prestatievoordelen ten opzichte van Application Delivery Controllers (ADC) van andere leveranciers zijn onder andere 80 Gbps SSL-doorvoer, 320 Gbps L4-doorvoer, 160 Gbps L7-doorvoer en 80 Gbps hardwarecompressie voor optimalisatie van applicaties. Het biedt bovendien ‘s werelds eerste platform voor levering van applicaties en services met 40 Gbps ethernet-ondersteuning.

Rene Oskam: “Door de samenkomst van F5’s hardware- en virtuele platformen met onze geclusterde multiprocessing-technologie, ontstaat er een productaanbod waarmee bedrijven flexibel blijven terwijl ze dynamische IT-infrastructuren bouwen. Bij andere oplossingen is het vaak kostbaar om te upgraden, maar F5’s VIPRION voegt resources van verschillende blades samen wanneer ze worden toegevoegd. Op die manier creëer je een echte ‘scale on demand’-aanpak en kun je de business perfect ondersteunen.”

Aanvullende informatie