John McAdam in Board of Directors

F5 Networks heeft François Locoh-Donou aangesteld als president en CEO. Hij neemt vanaf 3 april 2017 de taken over van John McAdam, die met pensioen gaat en in de Board of Directors blijft.

Locoh-Donou komt van Ciena, een netwerkstrategie en – technologiebedrijf waar hij jarenlang leidende rollen had en meest recent de functie van senior vice president en COO vervulde. Daarvoor werkte hij bij het Franse Photonetics op de R&D-afdeling. Hij is tevens adviseur van Jhpiego, een organisatie binnen John Hopkins University om kwalitatieve gezondheidszorg voor vrouwen en hun families in ontwikkelingslanden te realiseren.

John McAdam kwam in 2000 bij F5 en maakte het een bedrijf met zo’n 2 miljard US dollar omzet. Over de nieuwe CEO zegt hij: “In onze zoektocht naar een nieuwe CEO viel François op door zijn multidisciplinaire ervaring. Zijn track record bij Ciena laat zien dat hij in staat is alle facetten van een bedrijf in goede banen te leiden en de sterke punten van een organisatie uit te vergroten. Het is goed om zo’n persoon met een frisse blik aan het roer van F5 te hebben.”

Locoh-Donou zelf is vereerd met de benoeming: “John en de andere mensen binnen F5 hebben de afgelopen jaren geweldige prestaties geleverd. Ik kan me goed vinden in de waarden van het bedrijf en de visie achter de productoplossingen. Ik zie ernaar uit om samen met de klanten, partners en medewerkers dit verder uit te breiden.”