Silverline ondersteunt applicaties in alle types datacenter- en cloud-omgeving

F5 Networks introduceert hybride service-mogelijkheden om bedrijven te helpen hun IT-middelen beter te schalen in cloud en datacenter. Silverline biedt betere beveiliging, optimalisatie en beschikbaarheid van gehoste en beheerde infrastructuren, en is F5’s start in de cloud service delivery markt.

Het F5 Silverline services delivery platform breidt de Synthesis-architectuur van F5 uit met de keuze om applicatiediensten on-premise dan wel as-a-service in te zetten. DDoS-bescherming en security intelligence behoren tot de eerste diensten.

“Bedrijven willen goedkoop en zonder gedoe applicaties leveren en gebruiken, en specifieke IT-onderdelen komen op de tweede plaats. Ons doel met het Synthesis raamwerk is om de uitrol en het schalen van applicatiediensten gemakkelijk te maken. Met Silverline worden veel van de F5-technologieën beschikbaar as-a-service, zodat klanten hybride omgevingen kunnen gebruiken zonder in te leveren op de voordelen die ze kennen uit het datacenter”, aldus Rene Oskam, directeur Nederland van F5 Networks.

Meer mogelijkheden voor software defined applicatie services
Migratie van applicaties naar de cloud, mobiliteit van gebruikers en apparaten, en groeiende risico’s hebben de traditionele bedrijfsomgeving veranderd. Het vereist een overkoepelend services-platform dat datacenter en clouds integreert. F5 breidt met Silverline het bereik en de gebruiksmogelijkheden van zijn services fabric uit. Het aanbod speelt in op de behoefte aan programmeerbare applicatie-diensten en software defined application services en andere software defined-initiatieven.

F5’s Silverline applicatie delivery diensten betreffen onder andere DDoS-bescherming, veilige web gateway diensten, IP intelligence services en zijn per direct verkrijgbaar.