Nexthink is een specialist in end-user IT-analytics, ofwel gegevens verzamelen over het gebruik van IT-middelen in een bedrijf om zo een beter overzicht te krijgen van wat er in huis is en hoe dat gebruikt wordt. Handig voor inrichten van de IT-afdeling en diensten die die afdeling levert, het versterken van de beveiliging en het doorlopen van IT-transformaties. Momenteel doorloopt Nexthink een zeer succesvolle periode met sterke groei in klanten en omzet en een investering van 40 miljoen dollar. In Europa groeide het bedrijf afgelopen jaar met 170 procent en in Nederland sloot Nexthink overeenkomsten met instellingen in de gezondheidssector, gemeentes en andere overheidsinstellingen. En met ons, want ItsaRep mag aan de slag om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten.

Nexthink werd in 2004 opgericht tijdens een onderzoeksproject naar kunstmatige intelligentie op de prestigieuze EPFL (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne) in Zwitserland. Met de technologie zijn endpoints realtime te monitoren op onder andere beveiligingsincidenten. Dit levert 30 procent minder oponthoud op voor eindgebruikers. Daarnaast wordt end-user IT analytics ingezet om een IT-infrastructuur correct en actueel in beeld te brengen, waarmee IT-services en IT-transformaties zijn te stroomlijnen. Dit versnelt projecten, verlaagt kosten en zorgt voor een accuraat IT-beheer.

Pedro Bados is CEO van Nexthink en Edwin Braam is verantwoordelijk voor de Benelux-regio. Het vlaggenschipproduct is Nexthink V6. Hiermee beschikken beheerders over een visueel dashboard met onder meer overzicht van alle apparaten van een eindgebruiker voor snellere oplossing van incidenten. Dankzij progressief inzicht kan met een druk op de knop pro-actief worden ingegrepen bij problemen. Verder ondersteunt V6 end-user IT-analytics voor Windows Servers voor een nog uitgebreidere analyse van de eindgebruikerservaring. De koppeling met HP ArcSight legt verbanden tussen beveiligingsmeldingen van eindgebruikers, end-points en andere security-events om realtime bewustzijn te creëren ten tijde van een aanval en tegenmaatregelen te kunnen nemen.