Oxman geeft exclusieve presentatie Nature X Humanity en houdt Q&A-sessie over innovaties op het snijvlak van technologie en biologie

Dr Neri Oxman, voormalig MIT professor en architect, wetenschapper en innovator, is keynote speaker op Mendix World 2021, het grootste low-code event dat op 7 september van start gaat. Tijdens haar presentatie, Nature X Humanity, gaat Oxman in op de relatie tussen organische en synthetische materialen. Met het oog op de klimaatverandering beschrijft ze de gevolgen van deze relatie voor de ontwikkeling van gebouwen en producten. Na de presentatie volgt een Q&A-sessie met Sheryl Koenigsberg, senior director product marketing bij Mendix.\

Een moderne Da Vinci
Oxman, door de New York Times geprezen als ‘een moderne Da Vinci‘, was voorheen Associate Professor Media Arts & Sciences aan het MIT Media Lab, waar ze een onderzoeksgroep leidde die ontwerpprincipes en elementen uit de natuurlijke wereld toepast op nieuwe technologie in verschillende disciplines. Ze maakte de overstap van de academische wereld naar de uitvoering in de echte wereld en is nu oprichter en CEO van OXMAN, haar nieuwe ontwerpbureau dat de belangrijkste uitdagingen van onze tijd aanpakt. In haar TED Talk, ‘Design at the Intersection of Technology and Biology’, beschrijft Oxman hoe haar innovatieve creaties voortkomen uit baanbrekende ontwikkelingen in vier onderling verbonden technologische domeinen: computationeel ontwerp, additieve fabricage (3D-printen), synthetische biologie en materiaaltechnologie.

Oxman werd uitgeroepen tot Cultureel Leider door het World Economic Forum en tot Revolutionaire Geest door SEED magazine, als erkenning voor haar voortrekkersrol in de bewustwording over de samenhang tussen cultuur en natuur. Zo gebruikte haar team biopolymeren afkomstig van bomen, schaaldieren en appels als alternatief voor plastic; werkte het samen met robots en levende zijderupsen om architecturale schaalvormen zoals geodetische koepels te maken en creëerde het 3D-geprinte biologische maskers, capes en jurken via haar nieuwe benadering van datagedreven materiaalmodellering. Deze structuren, objecten en technologische platformen – naast vele andere die Oxman heeft ontwikkeld – zijn opgenomen in de permanente collecties van het Museum of Modern Art in New York, SFMOMA, het Smithsonian, Centre Georges Pompidou, het Boston Museum of Science en andere culturele instellingen.

“Oxmans interdisciplinaire benadering van experimenteren is de ultieme definitie van een maker. De maker community van Mendix richt zich op digitale output terwijl Oxman de digitale met de fysieke wereld laat samensmelten”, aldus Sheryl Koenigsberg, senior director product marketing bij Mendix. “Oxmans werk biedt verrassende inzichten gebaseerd op alledaagse voorwerpen en natuurlijke processen die ons omringen.”

Inspiratie voor de vierde industriële revolutie
Johan den Haan, CTO bij Mendix, geeft aan dat professionals uit de maakindustrie tijdens Mendix World kunnen profiteren van de unieke kijk van Oxman op synergieën tussen de fysieke en digitale wereld: “Digitale technologieën zorgen voor een vierde industriële revolutie. Fabrikanten zetten low-code in om operationele technologie snel op te schalen met nieuwe mogelijkheden, waaronder AI-gedreven analytics en procesautomatisering, robotica en industriële IoT, om de slimme fabrieken van de toekomst te creëren. Het verbluffende werk van Oxman biedt inzichten die de wereldwijde gemeenschap van Mendix-makers die aan de toekomst van industrieel ontwerp werken, zal verbazen en inspireren.”

Over Mendix World
Mendix World 2021 belooft de grootste wereldwijde bijeenkomst te worden van low-code experts, technologiepioniers, zakelijk leiders, analisten en software-ontwikkelaars. Zij delen ervaringen op het gebied van digitalisering met low-code software-ontwikkeling. Duizenden deelnemers die geïnteresseerd zijn in verschillende digitale oplossingen in diverse branches kunnen kiezen tussen live Q&A’s, demo’s en kleinschalige groepsbijeenkomsten van solution architects, bedrijfsstrategen en IT-experts om zo hun eigen digitale initiatieven verder te brengen. 

Schrijf je in voor Mendix World

Kijk hier voor meer informatie en registratie voor Mendix World