Full body workout fitnessapparaat biedt al resultaat in 14 minuten!

Nautilus, de Amerikaanse producent van innovatieve fitnessapparatuur, introduceert de Bowflex Max Trainer M7 in Nederland. Het merk staat bekend om de effectieve workout-apparatuur voor thuisgebruik. De M7 is een compacte combinatie van een elliptische trainer en step-crosstrainer met de nieuwste technologie aan boord, waardoor al een indrukwekkend resultaat wordt behaald in 14 minuten.

De Bowflex Max Trainer M7 is een all-in-one cardiomachine die de kracht van een step-apparaat combineert met het gemak en fun van een elliptische machine. Op die manier krijg je een full body workout die snel resultaat oplevert, al binnen een kwartier. Met de M7 verbrand je 2,5 keer sneller de calorieën dan met gebruikelijke cardio-trainers. Je gebruikt 80 procent meer je bovenlichaam dan met normale elliptische machines. Hij is bovendien zo ontworpen om een full body workout te leveren zonder te veel impact op de gewrichten. Hardlopen op gemiddelde snelheid heeft bijvoorbeeld 200 procent meer impact op een lichaam dan een workout op de M7 terwijl de training intensiever en korter is. Slimmer trainen, niet zwaarder trainen is het motto van de Bowflex Max Trainer.

Slimme machine, slimme app
De Bowflex Max Trainer M7 biedt veel meer dan een crosstrainer. Tijdens de workout leert de M7 over de fitness-doelen van de gebruiker, het huidige niveau en de progressie en past daarop zelf het programma aan door bijvoorbeeld de weerstand te verhogen. Dit ‘performance targeted’ lerende vermogen van de machine zorgt voor een zeer effectieve en efficiënte training, alsof er een persoonlijke coach aanwezig is. Het LCD/LED display met dual-mode biedt allerlei informatie tijdens en na de training. Bovendien komt het apparaat met een app, die via bluetooth alle trainingsgegevens opslaat. De app werkt ook samen met veelgebruikte fitness-apps als Apple Health, Google Fit en MyFitnessPal om prestaties te volgen.

Technische specificaties
De Bowflex Max Trainer M7 kan de gegevens van vier persoon opslaan, zodat iedereen zijn eigen trainingsprogramma’s kan volgen. Uiteraard is de M7 zeer ergonomisch vormgegeven met de beste materialen zoals aerobars handgrepen, roestvrijstalen sport performance race-voetpedalen en handige extra’s als een bidonhouder en tijdschrift/tablet-houder.

De weerstand vindt plaats via lucht en een magneet en kent twintig verschillende computergestuurde niveaus. Opgebouwd zijn de afmetingen in cm 117(L)x63,5(B)x165(H). Hierdoor is hij aanzienlijk compacter dan een crosstrainer of loopband en past hij ook prima in wat kleinere ruimtes. De Bowflex Max Trainer M7 kreeg al verschillende awards voor zijn ontwerp, waaronder de Red Dot Design Award en een IDA (International Design Award).

Bekijk hier de korte introductievideo van M7

Het merk was in Europa al beschikbaar in het VK, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. In Nederland wordt samengewerkt met distributeur NRG Fitness Systems. www.bowflexfitness.nl