• Videogesprekken nu compliant en end-to-end encrypted
  • Het bedrijf versterkt zich verder met acquisitie van customer data platform (CDP) Hull uit Atlanta 
  • Door deze laatste overnames heeft MessageBird nu bijna 500 medewerkers verspreid over negen hubs wereldwijd

MessageBird, marktleider in omnichannel cloud communications platformen, kondigt de overname aan 24sessions, het video-first platform voor klantbetrokkenheid uit Amsterdam. Met deze overname voegt MessageBird video toe aan het uitgebreide omnichannel aanbod. Ook versterkt het bedrijf zich met het Amerikaanse Hull, een customer data platform. MessageBird bereikt hiermee een nieuwe mijlpaal in haar missie om de manier waarop bedrijven met klanten omgaan te transformeren. 

Het in Amsterdam gevestigde 24sessions stelt bedrijven in staat om met één klik in contact te komen met klanten via directe en embedded mobiele videogesprekken. Terwijl andere zakelijke videodiensten vereisen dat een consument deelneemt via een eigen (mobiele) app, opereert 24sessions rechtstreeks vanuit de website van een bedrijf. Hierdoor zijn betrouwbare en eenvoudige videogesprekken mogelijk, zonder installatie van andere software. Het bedrijf heeft een uitgebreid klantenportfolio waaronder grote bedrijven in de financiële en publieke sector, omdat het een veilige en uitgebreide oplossing biedt voor persoonlijk klantcontact op grote schaal. 

“Het introduceren van een veilig, betrouwbaar en flexibel videoplatform in de MessageBird-familie is de volgende stap in onze strategische missie en iets waar we erg enthousiast over zijn”, aldus Robert Vis, oprichter en CEO van MessageBird. “Ons portfolio van eigen diensten bestaat nu al uit sms, voice, e-mail, OTT, social media, live chat en push. De toevoeging van het videoplatform van 24sessions zorgt ervoor dat ons aanbod behoort tot één van ‘s werelds meest uitgebreide en krachtige omnichannel oplossingen. Het past bovendien bij onze boodschap van end-to-end controle over de stack waarmee bedrijven magische ervaringen voor klanten kunnen creëren.”

“Door onze krachten met MessageBird te bundelen, maken we een grote sprong voorwaarts in onze missie om persoonlijk klantcontact te verbeteren. We willen zorgen voor een vlotte digitale ervaring, zonder hierbij de menselijke maat uit het oog te verliezen”, aldus Rutger Teunissen, CEO van 24sessions. “Video is een direct, snel, intelligent en geïntegreerd onderdeel geworden van de omnichannel-klantervaring. Samen met MessageBird kunnen we de kracht van video als één van de belangrijkste kanalen voor hoogwaardig klantcontact blijven benadrukken.” 

Verdere uitbreiding met Hull 

MessageBird maakt ook de overname van Hull bekend, dit is een customer data platform (CDP) uit Atlanta.  

De medewerkers van Hull zullen zich bij het MessageBird CDP-team voegen om gezamenlijk een ​​diepgaande analyselaag te ontwikkelen tussen de het uitgebreide channel-aanbod en de workflow-oplossingen. 

“We willen klanten in staat stellen om op een gemakkelijke en probleemloze manier gesprekken met klanten te voeren. Het is dus van cruciaal belang dat we begrijpen waar die klanten zijn en hoe ze graag communiceren”, aldus Vis. “Om dit te weten te komen, moet ons platform in staat zijn product-, marketing- en sales-data te verzamelen, samen te brengen en verrijken en deze informatie te synchroniseren met de workflow.” 

De aankondigingen komen slechts twee maanden nadat MessageBird het Londense realtime webtechnologie-bedrijf Pusher overnam, en vier maanden na de aankondiging van de Series C-financiering. In totaal zullen er 45 personeelsleden van 24sessions en 14 van Hull bijkomen. Dit brengt het totale personeelsbestand van MessageBird op 500 mensen, verspreid over negen hubs wereldwijd.