• Nu bedrijven onder druk staan om snel hun applicatieportfolio te moderniseren en innoveren, is low-code dominant in enterprise software-ontwikkeling
  • Mendix voor de vierde keer op rij gepositioneerd als partij met meest complete visie

Mendix, een Siemens-onderneming en wereldwijd leider in moderne enterprise applicatie-ontwikkeling, is door Gartner uitgeroepen tot leider in het 2023 Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms (LCAPs). Ook geeft het kwadrant aan dat Mendix de meest complete visie heeft. Het is de vierde keer op rij dat Mendix zowel is uitgeroepen tot leider en de leverancier met de meest complete visie.

Voor Mendix is de erkenning door Gartner zeer belangrijk. Het voortbestaan van moderne organisaties is afhankelijk van hoe zij zich kunnen aanpassen aan de continu veranderende marktomstandigheden en de evoluerende eisen van klanten. Om beter tegemoet te komen aan de software-behoeften die dit met zich meebrengt, zoeken organisaties naar manieren om flexibeler te zijn en kiezen ze voor low-code platformen voor applicatie-ontwikkeling.

De ‘2022 Gartner View from the Board of Directors Survey’ laat zien dat 40 procent van de raad van bestuur het budget voor het digitaliseren van de business heeft verschoven naar de business units om digitalisering te versnellen. Gartner voorspelt ook dat tegen 2025 70 procent van de nieuwe applicaties die door bedrijven wordt ontwikkeld, wordt gecreëerd met low-code of no-code technologie (tegen minder dan 25 procent in 2020). (1)

“Drie jaar geleden zijn we onze low-code reis met Mendix gestart en we zijn nog steeds zeer tevreden”, zegt Rob de Leeuw, global lead business engineering bij academische uitgeverij Springer Nature. “Bij het bedienen van 9.000 werknemers in 40 landen zijn onze behoeften en use cases enorm en onze technologie-stack en de benodigde vaardigheden waren niet afdoende. Het Mendix-platform was een logische keuze om aan deze behoeften te voldoen, en is een ideale match om ons software engineering-team te helpen bij complexe applicatie use-cases. Daarnaast heeft het platform zakelijke belanghebbenden een belangrijk onderdeel van het ontwikkelproces gemaakt. De Mendix Marketplace en het brede ecosysteem van experts hebben het ontwikkelen van onze oplossing versneld en verbeterd. Deze sjablonen en oplossingen hebben de ontwikkeling verder vereenvoudigd en de leercurve die gepaard gaat met het introduceren van een nieuw platform verkort. Ook heeft het ons in staat gesteld betere, snellere en slimmere MVP-oplossingen (Minimum Viable Product) te bouwen.”

Mendix en andere enterprise LCAP’s staan ​​centraal in innovatie- en moderniseringsinspanningen als de meest efficiënte en kosteneffectieve manier voor bedrijven om zakelijke flexibiliteit, digitale veerkracht en hun doelstellingen voor digitale transformatie te bereiken. De adoptie van LCAP’s als het strategische voorkeursplatform voor enterprise applicatie-ontwikkeling blijft toenemen. De leveringssnelheid van low-code op grote schaal werd grotendeels gevalideerd tijdens de pandemie. Het is duidelijk dat traditionele ontwikkeling niet langer levensvatbaar is als het belangrijkste middel om aan de vraag te voldoen in een wereld waarin digitalisering centraal staat.

“Met de huidige moderniseringsinspanningen zal de digitale vraag in de onderneming groter blijven dan het aanbod”, zegt Tim Srock, CEO van Mendix. “Traditionele code zal nooit meer alleen voldoen aan de behoeften van organisaties. Ik geloof dat Mendix nog steeds wordt erkend als leider vanwege onze unieke aanpak en ons vermogen om het tekort aan ontwikkelaarstalent aan te pakken. Ons platform en bredere ecosysteem bieden bedrijven een flexibel en veerkrachtig pad voorwaarts in hun digitale transformatietrajecten. We zijn er trots op dat duizenden klanten hun digitaliseringsdoelstellingen hebben behaald.”

Mendix gelooft dat het een leider is in het Gartner-rapport doordat zijn unieke platformaanbod continu de pijnpunten aanpakt en oplost gedurende de levenscyclus van softwareontwikkeling. Het enterprise-platform van Mendix biedt organisaties de flexibiliteit en tooling die nodig zijn om te voldoen aan de uiteenlopende use cases van de verschillende domeinen en gebruikers binnen de organisatie. Mendix is ​​ook een bewezen partner in de digitale transformatietrajecten van zijn klanten, met behulp van zijn bewezen Digital Execution Practice waarmee het organisaties met het low-code platform helpt hun huidige digitaliseringsdoelen te bereiken en een visie voor hun toekomst te bepalen.

Het stimuleren van samenwerking tussen business en IT zit in het dna van het Mendix-platform. Noch de business, noch IT kunnen de steeds snellere veranderingen in de business alleen aan. Het Mendix-platform komt als geen ander tegemoet aan de behoeften van de moderne organisatie om de toenemende diversiteit binnen het ontwikkelaarsspectrum te ondersteunen. Door alle ontwikkelaars samen te brengen in één platform kunnen zij nauwer samenwerken en sneller de juiste oplossingen bouwen zonder wijzigingen achteraf. Het platform bevat out-of-the-box mogelijkheden die de samenwerking verbeteren met tools zoals een intuïtieve drag-and-drop-interface, AI-assisted ontwikkeling, real-time communicatie en robuust versiebeheer. Het Mendix-platform loopt ook voorop bij de ontwikkeling van zakelijke applicaties door de mogelijkheid om de data uit de verschillende systemen binnen bedrijven samen te brengen, processen te automatiseren en optimaliseren en een eenvoudiger beheer van cloud-implementaties en -activiteiten.

Mendix ondersteunt zijn positie als leider met een snelgroeiend, verticaal ecosysteem van deskundige partners, waaronder onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) en wereldwijde systeemintegratoren en de marketplace. De Mendix Marketplace, die gemakkelijk toegankelijk is vanuit het platform, biedt een geïntegreerde en centrale plek om gebruik te maken van kant-en-klare oplossingen, sjablonen en op maat gemaakte componenten, en zorgt voor laagdrempelig contact met de ervaren Mendix community. Het snijvlak van adaptieve oplossingen, waardoor organisaties hun eigen oplossingen (opnieuw) kunnen samenstellen, en het creëren van een marktplaats die toegevoegde waarde levert, staat centraal voor organisaties bij het versnellen van ontwikkeling en het vergroten van hun flexibiliteit. Uiteindelijk stelt het organisaties in staat succesvol hun moderne, flexibele visie te realiseren.

Bekijk hier het volledige rapport: 2023 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms.

——————————–

(1) Gartner Harness the Disruptive Powers of Low-Code: A Gartner Trend Insight Report, Jason Wong, Kyle Davis, 18 July 2022

Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst aan die in onze onderzoekspublicaties wordt genoemd, en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers te selecteren met de hoogste beoordelingen of andere aanduidingen. De onderzoekspublicaties van Gartner bevatten de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner wijst alle garanties af, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

GARTNER is een geregistreerd handelsmerk en servicemerk van Gartner en Magic Quadrant is een geregistreerd handelsmerk van Gartner, Inc. en/of zijn dochterondernemingen in de VS en internationaal en worden hierin met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.