Nieuwe versie heeft fullsize 26 inch sportwielen, 60 procent groter bereik

Mando Corporation toont voor het eerst een prototype van zijn derde generatie kettingloze e-bike op EuroBike 2015. Dit is het eerste model met fullsize (26 inch) wielen en een aanvulling op de kleinere modellen die Mando reeds op de markt heeft. De fullsize versie wordt aangedreven door een 504 wattuur lithium-ion accu en biedt een 60 procent groter bereik. Op één lading kan een afstand van maximaal 90 km worden afgelegd.

Het nieuwe Mando Footloose-model heeft hetzelfde stijlvolle ontwerp en beschikt over dezelfde geavanceerde technologie als de meer compacte modellen. De wielen hebben stijlvolle spaken en worden door twee stevige koolstof vorken vastgehouden. Ook het frame van de fiets is uit koolstof vervaardigd en weegt slechts 22 kilogram. De bijzondere kettingloze hybride technologie zorgt nog steeds voor de aandrijving van de wielen met een interne motor van 250 watt. De fiets heeft een (begrensde) topsnelheid van 25 km/uur.

Opvolger
Mando laat op EuroBike (stand A6-306) uiteraard ook de eerste twee modellen zien: de Mando Footloose opvouwbare e-bike en de Mando Footloose IM die enkele maanden geleden werd geïntroduceerd. Het bedrijf organiseert tijdens de show van 26-29 augustus 2015 demonstratieritten op het testcircuit voor e-bikes, en presenteert de verschillende kleuren waarin deze fietsen verkrijgbaar zijn. De stijl, prestatie en geavanceerde technologie van de Mando Footloose is internationaal al met juichende recensies ontvangen.

“Na de succesvolle introductie van de kleinere, draagbare modellen zien we nu een grote marktkans voor een fullsize fiets, vooral in Europese steden. Het nieuwe model van de Mando Footloose is gebaseerd op beproefde ontwerpen en technologie en is een aantrekkelijke stadsvervoeroptie voor mensen die een grotere fiets willen”, aldus TS Lee, Executive Director, Smart Personal Mobility Division van de Mando Corporation.

Specificaties
De grotere Mando Footloose beschikt over alle geavanceerde mogelijkheden van de originele modellen, waaronder de Electronic Control Unit (ECU) die de toestand van de fiets bewaakt en het de e-bike optimaal laat presteren. De geïntegreerde technologie omvat verder een verwijderbare Human Machine Interface (HMI): een kleuren LCD-computermodule ter grootte van een smartphone die op het stuur wordt gemonteerd en fungeert als dashboard. De HMI geeft de gebruiker informatie over vermogen, snelheid, onderhoud en zelfs fitness en gezondheid.

De HMI biedt de gebruiker tevens de mogelijkheid de gewenste rijstand te kiezen qua versnelling en pedaalweerstand. De HMI communiceert met de andere systemen van de fiets om de gebruiker via het scherm op de hoogte te stellen van veranderingen in terrein, onderhoudskwesties en accuspanning. Bovendien fungeert de HMI als beveiligingssysteem: wanneer de gebruiker de module verwijdert, is de fiets volledig onbruikbaar. Verder heeft de fiets ook een verwijderbare accu die het opladen aanzienlijk vereenvoudigt.

Beschikbaarheid
De Mando Footloose 20 inch modellen zijn nu verkrijgbaar. Het nieuwe model zal naar verwachting in de zomer van 2016 op de markt worden gebracht. Kijk voor informatie over verkooppunten op www.mandofootloose.com.