e-mobility naar nieuw niveau met opvouwbare, elektronisch aangestuurde e-bike

Mando Footloose is ‘s werelds eerste kettingloze fiets die volledig elektronisch wordt aangedreven en aangestuurd. De energie die door de pedalen wordt opgewekt, wordt via een generator omgezet in elektriciteit om de motor aan te sturen. Deze electronic control unit (ECU) is te bedienen via een klein display dat tevens dient als beveiliging: zonder het schermpje werkt de fiets niet. De ECU schakelt zelf over naar een andere versnelling bij meer of minder weerstand. Op die manier fietst de Mando Footloose zowel bergop als bergaf alsof het een horizontale ondergrond betreft.

e-mobility voor in de stad
De Mando Footloose is ideaal voor mensen die, naast een andere vorm van vervoer, nog enkele kilometers moeten afleggen naar de plek van bestemming. Door de fiets op te vouwen, is hij makkelijk in de trein of auto mee te nemen om op die manier drukke punten op een traject, vooral in de stad, makkelijk te overbruggen.

In tegenstelling tot de vele elektrische fietsen die functioneel zijn ontworpen, is deze elektronische fiets bedacht met design, comfort en ergonomie in gedachten. Daarmee speelt deze e-bike in op de populariteit van e-mobility in het hogere segment. Het frame van de e-bike is gemaakt van lichtgewicht aluminium en de voorvork van koolstofvezel. Hij heeft een maximum (begrensde) snelheid van ongeveer 25 km/uur en een actieradius van 45 km. Via het display zijn verschillende rij-modi te selecteren zoals Eco of normaal en met hardere of zachtere weerstand. De adviesprijs is 3990 euro.

Design
Vormgever Mark Sanders is verantwoordelijk voor het design. Hij tekende de e-bike met ‘elegantie’ als uitgangspunt. Elegantie heeft zowel een technologische als artistieke lading. Deze elegantie is ook terug te zien in de gebogen vormen van de e-bike. Het vouwmechanisme is gebaseerd op de botstructuur van meeuw, waardoor ook dat een organische look & feel heeft.

De Mando Footloose is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, lichtblauw en wit. Daarnaast zijn diverse bijpassende accessoires beschikbaar, zoals tassen, zadels, luxere handgrepen en andere pedalen. Voor het hele overzicht: www.e-bike.io

Alain Segond von Banchet van Mando Footloose: “Dit is een elektrische auto op twee wielen. High-tech ontwikkelingen uit de auto-industrie zijn in de Mando Footloose verwerkt, met een design dat inmiddels al verschillende prijzen heeft gewonnen.”

Launch in Bijenkorf
De Mando Footloose werd tijdens de Maffe Marathon van De Bijenkorf voor het eerst aan het grote publiek getoond. In de Rotterdamse vestiging werd dit extra luister bijgezet door een Tesla naar binnen te rijden en de e-bike op die manier te presenteren.

Jeff Chang, General Manager Halla Meister Europe, de ontwikkelaar van Mando Footloose: “We hebben weloverwogen voor Nederland gekozen als plek voor onze Europese introductie. Als eerste is het natuurlijk een fietsland bij uitstek en een prima plek voor een Europese start. Daarnaast heeft Nederland oog voor design en innovatie. Dat past naadloos bij de Mando Footloose.”

De Mando Footloose is een product van het Koreaanse Mando Corp., een multinational in high-end automotive technologie. Hun jarenlange ervaring is nu toegepast op deze e-bike.

Inline afbeelding 3

Inline afbeelding 4