F5 Networks introduceert het F5 Ready-programma waarmee inzichtelijk wordt welke cloud-providers geschikt zijn voor F5-producten. Hierdoor profiteren klanten van meer efficiëntie en flexibiliteit en kunnen zij beter de beveiliging, prestatie en beschikbaarheid van applicaties garanderen in verschillende cloud-omgevingen.

Cloud service providers met het F5 Ready-keurmerk bieden ondersteuning voor BIG-IP virtual edition en F5-technologieën als iApps en iRules. Gebruikers zijn op die manier zeker van interoperabiliteit en efficiëntie bij het migreren van applicaties en diensten naar private, publieke of hybride cloud-omgevingen. De lijst cloud service providers groeit continu; inmiddels doen onder andere Amazon Web Services (AWS), Bluelock, BT, Cisco Intercloud, Datacom, Dimension Data, Microsoft Azure, Rackspace, SingleHop, Skytap, en VMware vCloud Air mee aan het F5 Ready-programma.

Flexibel licentiemodel
Verschillende applicatietoepassingen vereisen verschillende licentievormen; een organisatie kan enkele apps aan het testen zijn of honderden tegelijk in gebruik nemen. Om hierop in te spelen biedt het F5 Ready-programma diverse licentiemodellen.
– Bring your own license (BYOL) is makkelijk mee te nemen, zodat bestaande investeringen in BIG-IP virtual edition zijn over te zetten van en naar verschillende cloud-omgevingen.
– Het F5 Cloud Licensing Program maakt ‘pay-as-you-go’ facturatie en jaarlijkse abonnementen mogelijk om tijdelijke deployments te ondersteunen voor ontwikkelings- en testdoeleinden of voor gebruikers die een OpEx-model prefereren.
– F5 volumelicenties bieden een model voor grootschalige deployments, met kortingen oplopend tot 67 procent.

“Organisaties die naar de cloud overstappen willen zekerheid dat hun applicatie-services mee kunnen verhuizen”, aldus Rene Oskam, directeur Nederland bij F5 Networks. “Middels het F5 Ready-programma zijn klanten er zeker van dat ze hun beveiliging, beschikbaarheid en performance services kunnen blijven gebruiken, zelfs als ze verschillende cloud providers en technologieën van verschillende leveranciers overwegen.”