Low-code is bewezen technologie met laag risico en hoge opbrengsten 

Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, kondigt de resultaten aan van een onderzoek over de waarde van het Mendix low-code platform. Het onderzoek ‘The Total Economic Impact (TEI) of The Mendix Low-Code Application Development Platform’, dat in opdracht van Mendix werd uitgevoerd door Forrester, laat zien dat de investering van een onderneming in het Mendix-platform in drie jaar een gekwantificeerd voordeel van 20,52 USD miljoen opleverde. Hierbij ging het om 8,1 miljoen USD aan besparingen op applicatie delivery, 6 miljoen USD aan operationele efficiëntie van applicaties die zijn ontwikkeld met het Mendix low-code-platform, 3,3 miljoen USD aan versnelde time-to-market voor nieuwe producten en diensten, en 3,1 miljoen USD aan incrementele omzet door betere klantrelaties.

“De adoptie van het Mendix-platform vergroot het aantal software-ontwikkelaars, versnelt resultaten, bevordert samenwerking tussen de business en IT en automatiseert eenvoudige en infrastructurele taken die nodig zijn bij traditionele applicatie-ontwikkeling”, schrijft Forrester. “Als gevolg hiervan konden bedrijven besparen op applicatie delivery en de operationele efficiëntie en bedrijfsopbrengst  verhogen dankzij de introductie van nieuwe producten en betere klantrelaties.”

Historisch tekort aan ontwikkelaars
Dit rapport komt op een cruciaal moment waarop bedrijven in alle sectoren worstelen met digitale transformatie. Het historische tekort aan ontwikkelaars komt daarbij samen met de groeiende vraag naar zakelijke software bij grote bedrijven die snel tegemoet willen komen aan de veranderende behoeften.

Veel bedrijven zoals Cosun Beet Company en de Gemeente Rotterdam kiezen voor low-code om deze kloof te overbruggen en de ontwikkeling van applicaties te versnellen. Dankzij de grafische interface en de modelgestuurde logica van low-code kunnen medewerkers die geen of beperkte programmeerervaring hebben, een actieve rol spelen bij het ontwikkelen van applicaties. Het maakt ook samenwerking tussen de business en IT mogelijk zodat de applicaties beter tegemoet komen aan de gestelde eisen. 

“De TEI-studie laat zien dat low-code niet slechts een trend is”, zegt Derek Roos, medeoprichter en CEO van Mendix. “Het low-code platform van Mendix heeft grote impact op de manier waarop organisaties werken. Bedrijven gebruiken Mendix al jaren om significante bedrijfsresultaten te behalen en ook andere organisaties kunnen de voordelen van low-code realiseren.”

Mendix World: Version 2.0
Om meer te horen over low-code kun je je registreren voor Mendix World: Version 2.0, ‘s werelds grootste virtuele low-code conferentie. Het event begint op 1 september en geeft interessante inzichten in low-code, van strategische vraagstukken tot praktische hands on trainingen. Op het programma staan meer dan 60 sessies waarvan 20 met klanten. Klik hier voor meer informatie over Mendix World 2.0 en om in te schrijven.  

Lees hier het gehele, Engelstalige persbericht.