KwikFit gaat samenwerken met het Zweedse bedrijf Cake, bekend van de moderne urban e-scooters. Hierbij gaat KwikFit in Nederland een belangrijke rol spelen in het Europese servicenetwerk van de e-scooter fabrikant. Iedereen met een e-scooter van Cake kan vanaf nu voor professionele en efficiënte service bij een KwikFit-locatie terecht waar e-bike service wordt verleend. Dit is onder andere in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

KwikFit heeft eerder dit jaar de bakens verzet richting e-mobility en richt zich steeds meer op het onderhoud van verschillende elektrische voertuigen, van elektrische auto’s tot e-bikes. Dankzij de nieuwe samenwerking gaat KwikFit nu ook e-scooters servicen. Naast onderhoud en herstel kunnen ook garantiewerkzaamheden worden uitgevoerd. Mocht er dus een mankement aan een e-scooter zijn, dan kunnen consumenten bij KwikFit terecht.

De e-bike monteurs van KwikFit zijn door KwikFit zelf opgeleid en daarnaast door Cake getraind zodat het onderhoud kan worden uitgevoerd met de kwaliteit die klanten van KwikFit gewend zijn. Daarnaast beschikt KwikFit over specialistisch gereedschap en worden alleen door Cake geteste en goedgekeurde onderdelen gebruikt. Op deze manier levert KwikFit niet alleen de best mogelijke service, maar profiteren klanten van doorlopende garantie na onderhoud of reparaties.

“Toen we benaderd werden door Cake waren we meteen enthousiast. De e-scooters hebben een interessant nieuw concept. Zo zijn ze modulair opgebouwd, via een app te bedienen en zijn honderd procent elektrisch. Daarnaast is dit voor ons de volgende stap richting de e-mobility markt en kunnen we nu naast elektrische auto’s en e-bikes ook elektrische scooters gaan servicen”, aldus Pieter Bikker, E-mobility Director bij KwikFit. “De missie van Cake om elektrische scooters te maken die niet alleen leuk zijn om op te rijden, maar tegelijkertijd bijdragen aan een maatschappij zonder uitstoot, sluit naadloos aan op onze visie voor de garage van de toekomst.”

E-mobility
KwikFit gaat mee in de energietransitie, waarin het bedrijf voor zichzelf een grote rol ziet weggelegd. Om dit waar te maken opende KwikFit eerder dit jaar het eerste e-service filiaal en meerdere e-bike servicepunten. Op deze locaties onderhoudt KwikFit allerlei elektrische voertuigen, of het nu auto’s, fietsen of andere elektrisch aangedreven voertuigen zijn. Om deze transitie te versnellen, is de garageketen verschillende samenwerkingen aangegaan met e-bike-leveranciers en partners zoals e-bike to go, Rad Power Bikes en NIO.