Na een succesvolle pilot in Utrecht gaan KwikFit en e-bike to go op meer plekken in Nederland samenwerken voor het uitgeven, omruilen en innemen van e-bikes. Klanten van e-bike to go kunnen voor hun elektrische huurfiets nu ook bij een KwikFit locatie terecht in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Groningen.

E-bike to go levert e-bikes op abonnementsbasis aan consumenten en ondernemers. De e-bikes worden aan huis geleverd en kunnen daar ook weer opgehaald worden. Ook kunnen de e-bikes opgehaald en teruggebracht worden bij een van de vestigingen van e-bike to go. Dankzij de samenwerking met KwikFit komen daar nu tal van praktisch gelegen locaties bij. KwikFit heeft veel centraal gelegen vestigingen in verschillende stadscentra. Hierdoor kunnen klanten van e-bike to go eenvoudig een e-bike ophalen of omwisselen, zonder ver te moeten reizen. 

De KwikFit-vestigingen met e-bike to go pick-up points zijn centraal gelegen in de steden en goed te bereiken voor de klanten van e-bike to go. Dit maakt ook de logistiek voor e-bike to go zelf eenvoudiger. De logistieke punten van de e-bike verhuurder liggen vaak buiten de stad, waardoor medewerkers nu nog regelmatig veel kilometers moeten afleggen om e-bikes bij gebruikers thuis om te ruilen. Door de samenwerking is deze logistiek veel efficiënter en duurzamer ingericht.

“We zijn erg enthousiast over deze samenwerking. Het sluit mooi aan op de algehele trend richting duurzame mobiliteit, en de rol die wij als KwikFit ook daarin willen spelen. Dit is een belangrijke stap in die richting. Klanten van e-bike to go zijn van harte welkom, maar ook onze eigen klanten maken nu gemakkelijk kennis met het aanbod van e-bike to go”, aldus Arjan van der Meer, Marketing Director bij KwikFit.

Ook e-bike to go is erg tevreden over de samenwerking met KwikFit. “Het is onze missie om duurzaam vervoer toegankelijk te maken voor iedereen. De samenwerking met KwikFit helpt ons om deze missie te vervullen. We zijn constant op zoek naar verbeteringen, om het onze klanten nog makkelijker te maken. De eerste resultaten van de samenwerking zijn positief: Onze klanten waardeerden het gemak om hun e-bike op meer centrale plekken in de stad op te halen of te ruilen”, aldus Mette de Hoon, Marketing Manager bij e-bike to go.