It’s a Rep steunt Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, om zoveel mogelijk activiteiten te kunnen realiseren. Zo zorgen we samen voor afleiding en ontspanning bij de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

De wens van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is dat ieder kind eerst kind is en dan pas ziek. Maar voor de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis is dit niet vanzelfsprekend. Onderzoeken zijn helaas vaak vervelend en veel kinderen voelen zich eenzaam, angstig en onzeker. Om de kinderen in het ziekenhuis af en toe te laten vergeten dat ze ziek zijn, worden wekelijks diverse activiteiten georganiseerd, zoals het kindertheater, vermaak aan bed, knutselen, spelletjes en de Sint- en Kerstviering. Een welkome afleiding voor de kinderen. Even weg van de afdeling, weg van vervelende onderzoeken. Daarnaast dragen afleiding en ontspanning bij aan hun herstel en aan de vermindering van (psychische) klachten tijdens en na de behandeling.

Samen zorgen voor afleiding en ontspanning
Om alle activiteiten ieder jaar te organiseren, is naast vrijwillige hulp, veel geld nodig. Want deze kosten vallen niet in een zorgbudget. Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis zet zich hiervoor in. We ondersteunen hen met een bijdrage, maar gaan ons ook actief inzetten de komende tijd om het leven van deze kinderen ietsjes beter te maken.