ARCHOS, de Franse pionier in consumentenelektronica, introduceert een nieuwe indrukwekkende smartphone: de ARCHOS Diamond Omega. Het compacte, stijlvolle unibody design biedt een 5,7 inch display met een prachtige screen-to-body verhouding, de Qualcomm Snapdragon 835 processor met 8GB RAM, 128GB intern geheugen en vier camera’s. De ARCHOS Diamond Omega wordt eind november verwacht voor een Europese adviesprijs van 499,99 euro.

Kleurexplosie
De ARCHOS Diamond Omega heeft een compacte, donkerblauwe, glazen behuizing met Corning Gorilla Glass bescherming. Het Full HD 5,7 inch randloos scherm heeft 2040 x 1080 pixels en een resolutie van 404 PPI dankzij de nieuwste IPS LTPS laag. Met een screen-to-body verhouding van 83 procent biedt het scherm heldere en natuurgetrouwe kleuren en perfecte zichtbaarheid, ook in fel daglicht om games en video’s altijd perfect te beleven.

Lichtsnelheid
De ARCHOS Diamond Omega wordt aangestuurd door de krachtige Qualcomm Snapdragon 835 processor en wordt ondersteund door de Adreno 540 grafische processor, 8GB aan LPDDR4X RAM en 128GB UFS 2.1 intern geheugen. Deze high-end combinatie garandeert optimale performance, multitasking, strakke grafische weergaven en enorme opslag voor HD foto’s en video’s.

De 3.100 mAh accu profiteert van de Qualcomm Quickcharge 3 technologie om snel te laden, er is zo’n 5 minuten nodig voor 5 uur autonomie.

Heldere en creatieve fotografie
De ARCHOS Diamond Omega heeft vier camera’s, twee voorop en twee achterop.

Achterop biedt de combinatie van twee camera’s veel mogelijkheden voor het vastleggen van indrukwekkende beelden. De 23MP camerasensor (Sony IMX 318) heeft een groot f/2.0 diafragma met een 2x zoom zonder kwaliteitsverlies. De tweede sensor heeft 12MP (Sony IMX 362) en een f/1.8 diafragma voor een maximale lichtopbrengst voor prachtige beelden, zowel overdag als ’s nachts.

Aan de voorkant zorgen de twee 5MP camera’s gezamenlijk voor de beste artistieke foto’s in bijvoorbeeld de portret-modus met het natuurlijke Bokeh-effect. Door de camera’s samen te laten werken zijn onder andere prachtige vervaagde achtergronden mogelijk, een nieuwe dimensie aan selfies.

De vier sensoren profiteren van krachtige algoritmes, meerdere effecten, filters en instellingen – natuurlijk, kleureffecten, zachte belichting en filters, beauty, mono, 3D, time shuttle camera, edit-modi (voor opnieuw focussen en de achtergrondvervaging aanpassen) ISO, witbalans, sluitertijden, scherptestelling en belichting, RAW-bestanden, etc. – voor optimale controle over de manier van fotograferen met prachtige foto’s in alle omstandigheden als resultaat.

De ARCHOS Diamond Omega maakt tevens filmen in 4K mogelijk voor de mooiste video’s.

Altijd verbonden
Dankzij de nieuwste modemtechnologie werkt de ARCHOS Diamond Omega met een snelle 4G+ en WiFi ac MiMo verbinding.

De digitale vingerafdruksensor ontgrendelt de smartphone in slechts 0,2 seconden. Bluetooth 4.1 en NFC-technologie verzekeren audiokwaliteit en gemakkelijke mobiele betalingen.

Google Android 7.1 “Nougat” en Nubia 5.0
De ARCHOS Diamond Omega combineert de kracht van het Google Android 7.1 “Nougat” besturingssysteem met de Nubia UI 5.0 overlay. Hierdoor zijn allerlei optimalisaties mogelijk zoals touch-handelingen op de rand van het scherm, extra context of mogelijkheden door op een app-icoon te drukken, leren van gebruikershandelingen en voorspellingen op basis van dat gedrag dankzij kunstmatige intelligentie, energiebesparing, etc.

Prijs en beschikbaarheid
De ARCHOS Diamond Omega zal naar verwachting eind november op de Europese markt komen met een adviesprijs van 499,99 euro.