F5 Networks integreert zijn BIG-IP-producten voor application delivery networking in het nieuwe VMware Ready Networking and Security Program. Door het gezamenlijke aanbod hoeven klanten niet te investeren in nieuwe netwerk- en beveiligingsproducten, terwijl men wel de voordelen plukt van VMware cloud infrastructure zoals grotere efficiency en flexibiliteit.

F5 wil nog meer beheermogelijkheden van application delivery services bieden dan de fuctionaliteit van de eigen managementoplossingen. Dankzij de integratie kunnen F5-gebruikers nu ook profiteren van de mogelijkheden binnen VMware vSphere en VMware vCloud Director. Op die manier kunnen beheerders applicatielevering realiseren en optimaliseren in virtuele en cloud-omgevingen.

Launch partner

VMware introduceert het VMware Ready for Networking and Security Program om integratie met andere leveranciers te stimuleren. F5 is een launch partner hierin en werkt samen met VMware om zijn application delivery controllers (ADC) te integreren met VMware vCloud- en vSphere-oplossingen. Gebruikers kunnen vervolgens verschillende applicatieprocessen automatiseren, beter tegemoetkomen aan security- en compliancy-eisen en IT-middelen efficiënter inzetten en schalen.