Op IBC toont Western Digital met zijn merken SanDisk, G-Technology en Western Digital een breed scala aan storage-oplossingen met NVMe-technologie, ontworpen om de prestaties tijdens elke stap in de media- en entertainment workflow, van opname tot uitzending tot archief, te verbeteren.

De line-up van het NVMe-aanbod van het bedrijf biedt media- en entertainmentbedrijven betrouwbaarheid en prestaties van wereldklasse, zowel tijdens traditionele productie-offloading als in opkomende edge computing architecturen. Tegelijkertijd biedt het enorme schaalbaarheid om in te spelen op de groeiende opslageisen in de industrie. Of het nu gaat om het beheren, opslaan, overbrengen, verspreiden, bewerken of archiveren van inhoud, Western Digital wil met de NVMe-oplossingen de volledige workflow vereenvoudigen en verbeteren. Daarmee helpt het bedrijf creatieve makers, onafhankelijke filmmakers, studio’s, productiehuizen en uitzend- en distributiebedrijven om de productiviteit te verbeteren, de total cost of ownership voor 2K, 4K, 6K, HFR en UHD workflows te verlagen en uiteindelijk de winstgevendheid van projecten te verbeteren.

SanDisk’s snelste geheugenkaarten ooit

Gebruikmakend van de nieuwste NVMe-technologie toont het bedrijf voor het eerst in Nederland zijn snelste geheugenkaart ooit, de SanDisk Extreme PRO CFexpress Type B. Deze nieuwe kaart is ontworpen voor fotografen en videomakers die de meest geavanceerde technologie nodig hebben om inhoud van hoge kwaliteit te kunnen opslaan en bewerken. Met meer dan driemaal de snelheid van de huidige geheugenkaarten, maakt de CFexpress-kaart consistente opname van RAW 6K video en verbeterde workflow-efficiëntie mogelijk. De SanDisk Extreme PRO CFexpress Type B is later dit jaar verkrijgbaar.

Daarnaast lanceert het bedrijf de 1 TB SanDisk Extreme PRO SD UHS-I-geheugenkaart – ’s werelds snelste 1 TB  UHS-I SD-kaart. Deze SD-kaart met extreem hoge capaciteit is naar verwachting eind deze maand verkrijgbaar en is perfect voor het maken van 4K UHD-video en sequentiële burst mode fotografie.

G-Technology robuuste opslagapparatuur

G-Technology professionele opslagapparatuur verbeteren de efficiëntie van digitale workflows en beschermen de hoogwaardige media die erop opgeslagen wordt, ongeacht of er mobiel wordt gewerkt, op locatie of in de studio. Voor veeleisend veldwerk presenteert G-Technology een lijn robuuste opslagproducten. Op IBC onthult het bedrijf de ArmorATD in een verhoogde capaciteit van 5TB. Daarnaast zijn de extreem snelle draagbare NVMe SSD (G-DRIVE Mobile Pro SSD met Thunderbolt 3) en ultra-robuuste, snelle SSD (G-DRIVE Mobile SSD) te zien.

Verder is het populaire aanbod NVMe-producten aanwezig, waaronder de 32TB G-SPEED Shuttle SSD met Thunderbolt 3, G-SPEED Shuttle met Thunderbolt 3 en de G-SPEED Shuttle XL met Thunderbolt 3, speciaal gebouwd voor duurzaamheid en ultieme betrouwbaarheid. 

Data Center Systems (DCS)-portfolio van Western Digital

Door data-uitwisseling tussen productiebedrijven, wisselende post-productiefaciliteiten, studio’s en distributiecentra, en zelfs tussen organisatie silo’s, ontstaan er aanzienlijke uitdagingen ten aanzien van het creëren, beheren en distribueren van media-inhoud. 

Western Digital levert met het Data Center Systems-portfolio de krachtige, ongeëvenaarde en kosteneffectieve schaalbaarheid die klanten nodig hebben om hun data te beschermen, mobiliseren, transformeren en er extra waarde uit te halen. Ongeacht of er nu behoefte is aan een hybride cloud- of hyper-converged infrastructuur, realtime analyse, AI en machine learning of andere data-intensieve workloads.

Op IBC presenteert Western Digital het ActiveScale exabyte-schaalsysteem voor cloud object storage en het Ultrastar-portfolio van opslag servers en platforms voor maatwerk en door software gedefinieerde opslagomgevingen.