De data van het daten.

Het is niet dat de mannen je niet leuk vinden, het is dat er gewoon niet genoeg mannen zijn. Met demografie, speltheorie, en rekenwerk, legt Fintech-journalist Jon Birger op SXSW uit hoe onevenwichtig de dating-markt is.

Jon Birger is journalist bij Fortune maar raakte gefascineerd door de datingscene. Hij zag dat z’n mannelijke vrienden snel in vaste relaties kwamen, maar dat zijn vriendinnen vaak langdurig en ongelukkig aan het daten waren. Hij besloot eens uit te zoeken hoe dat nu precies zat. Date-onomics is in Jims eigen woorden, “de van de dating-scene”. We hebben hem meteen maar gevraagd even uit leggen waarom iedere single dit boek zou moeten lezen.

Jon Birger legt uit hoe deze ongelijke verhouding het datingproces verandert en invloed heeft op het aantal huwelijken. Ook laat hij zien hoe deze verhouding uitwerkt op het schijnbaar paradoxale probleem dat hoe aantrekkelijker de vrouw is, hoe moeilijker het voor haar kan zijn om een ​​partner te vinden.

En, zoals elk goed Amerikaans boek eindigt het met een aantal adviezen, variërend van het kiezen voor een stad met een Technische Universiteit en het vaker bezoeken van mannelijke kroegen of sportwedstrijden tot en met het inzetten van het ‘huwelijksultimatum’.

Een , en niet alleen voor hoogopgeleide single vrouwen.

Dit artikel verscheen eerder op MarketingOnline