We kunnen opgelucht ademhalen. De spectaculaire opmars en ongebreidelde koersexplosies van de Bitcoin zijn sinds eind december gestopt.

De markt is tot bezinning gekomen! Het duidelijk geworden dat zelfs de huidige waarde nog nergens op slaat. De markt doet zijn werking.

Of is er meer aan de hand?
Bij ItsaRep denken we van wel. Wij denken namelijk dat wij met ons team hoogstpersoonlijk verantwoordelijk zijn voor het stoppen van de Bitcoin.

Is dat dan door een uitgekiende communicatiestrategie? Hebben we kunnen aantonen dat de reputatie van de energieverslindende Bitcoin niemands aandacht en geld verdient? Waren het onze heldere argumenten in combinatie met een uitgekiende mediabenadering?

Nee, het is eigenlijk simpeler. Zoals met elk piramidespel of spelletje Jenga moet er ook bij dit spel iemand zijn die bereid is de laatst toetredende te zijn, degene die het laatste stokje er tussenuit trekt.  En dat waren wij dit keer.

In het kader van ons MVO-beleid besloten we gezamenlijk 350 euro om te zetten in Bitcoins. Zogenaamd om ook eens te kijken hoe snel we geld zouden kunnen verdienen, maar in werkelijkheid natuurlijk in de volledige wetenschap dat het moment dat wíj aan een dergelijke hype gaan meedoen, het zijn langste tijd wel gehad heeft.

En waar genoeg. Vanaf ons instapmoment, midden december, is de Bitcoin vrijwel nooit meer boven onze aankoopkoers geweest.

Q.E.D. Als wij instappen is het einde van elke rally verzekerd.

U kunt dus weer rustig slapen. Het gevaar lijkt geweken. Hier is ons geld voor u aan het werk!
Volgende keer vragen we Europese subsidie aan.