Samenwerking resulteert in nieuw gezamenlijk beveiligingsproduct

IoT-beveiligingsbedrijf ForeScout heeft een overeenkomst gesloten met CyberArk, het bedrijf dat organisaties beschermt tegen aanvallers die zich reeds in het netwerk bevinden. De samenwerking resulteert in een nieuwe, gezamenlijke beveiligingsoplossing ForeScout Extended Module for CyberArk. Hiermee wordt de zichtbaarheid van privileged accounts op voorheen onbekende apparatuur vergroot, waardoor security policies beter zijn door te voeren en internetdreigingen sneller zijn te detecteren.

Privileged accounts, ofwel inloggegevens van gebruikers én apparaten met grotere bevoegdheden, bevinden zich door de hele organisatie, en leven een soms ongezien bestaan wat risico’s met zich meebrengt. In veruit de meeste cyberaanvallen worden ze misbruikt omdat ze een gemakkelijke toegang bieden tot belangrijke systemen in een netwerk. De integratie van ForeScout en CyberArk vergroot de afscherming van deze accounts op apparaten door de organisatie heen.

Beveiliging en verantwoording
De gezamenlijke oplossing van CyberArk en ForeScout biedt betere beveiliging van privileged accounts en de controleerbaarheid ervan. In 2020 zijn er naar verwachting meer dan 28 miljard apparaten verbonden met een netwerk; de meerderheid hiervan zal niet te beheren zijn met agent-gebaseerde beveiliging. ForeScout scant het netwerk in real time en automatiseert policy-gebaseerde toegangscontrole, zonder gebruik te maken van een agent. CyberArk voorziet in een securitylaag die weerstand biedt tegen aanvallers in het netwerk, on-premise, in de cloud en op endpoints.

“Gebrek aan zichtbaarheid en een groeiend aantal apparaten zorgt voor gaten in de beveiliging”, aldus Pedro Abreu, senior vice president en chief strategy officer bij ForeScout. “ForeScout gaat samenwerken met CyberArk om klanten een voorsprong te geven in inzicht en beheer om beveiligingsrisico’s te verkleinen en aanvallers te stoppen.”

Specificaties ForeScout Extended Module for CyberArk
De nieuwe module vindt en beveiligt onbeheerde privileged accounts op apparaten in het netwerk. Wanneer privileged accounts verdacht gedrag vertonen, worden ze automatisch op basis van policies in quarantaine gezet en afgeschermd. Dankzij CyberArk’s privileged threat analytics worden activiteiten afgezet tegen risiconiveaus en kan snel worden ingegrepen wanneer het gevaar te groot wordt. De privileged accounts gebruikt door ForeScout’s CounterACT worden eveneens beveiligd en beheerd om endpoints veilig te benaderen, monitoren en beheren.