Internationaal fleetmanagementspecialist ABAX, ook in Nederland actief, blijft internationaal uitbreiden. Met de start van een vestiging in Polen is ABAX inmiddels in acht landen aanwezig. De sterke economische groei en de markt van 2,5 miljoen bedrijfsvoertuigen, maakt Polen een logische nieuwe stap voor ABAX.

“De Poolse markt is prima geschikt voor ons business model en de technologische oplossingen die wij de markt te bieden hebben. Het Poolse bedrijf wordt opgezet als een Joint Venture, waarbij ABAX 49 procent bezit. De sterke economische groei en nieuwe regelgeving hebben onze verwachtingen voor de toekomstige groei van dit bedrijf nog verder verhoogd, zowel in Polen als daarbuiten,” zegt Martijn Zewald, CEO van ABAX Nederland.

De Poolse onderneming vestigt zich in het centrum van Gdynia, dicht bij de stad Gdansk in het Tricity gebied. Het kantoor wordt geleid door franchisenemer James Daniel, als CEO van ABAX Polen. Het stedelijk gebied Tricity heeft circa 1,6 miljoen inwoners, waardoor het een belangrijke basis vormt voor verdere expansie in Polen. De opening van de vestiging in Polen is, na China, de tweede internationale uitbreiding dit jaar, waarmee het totaal op acht landen komt.

ABAX is volgens recente onderzoeksrapporten binnen Europa de snelste groeier in deze sector. Het bedrijf sloot 2015 af met een omzetstijging van 50% ten opzichte van een jaar eerder. Die snelle groei was zowel het resultaat van organische groei, als ook van een viertal internationale acquisities, in onder meer de UK en Nederland, waar het bedrijf met de acquisitie van Trevler in mei 2015, een sterke positie verwierf. ABAX geeft aan dat het nieuwe franchisemodel, zoals nu in Polen uitgerold, een belangrijke succesfactor is voor het creëren van nog hogere groeicijfers voor de toekomst. Daarnaast is het een businessmodel dat zeer geschikt is voor verdere snelle geografische expansie.

“Ons bedrijf is georganiseerd op een manier die ons in staat stelt nieuwe markten in onze waardeketen op  te nemen zonder verlies van snelheid of momentum. Met betrekking tot Polen betekent dit dat de franchise direct in elk onderdeel van de waardeketen zal worden opgenomen en vanaf de eerste dag meteen als volwaardig lid van de ABAX-groep kan functioneren,” zegt Bjorn Erik B. Helgeland, COO van ABAX Group.