Abax

De Noorse fleetmanagement-specialist ABAX kiest ItsaRep voor de PR, content marketing en reputatiemanagement in Nederland.

ABAX is gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematica-oplossingen voor zakelijke en privévoertuigen. Daarnaast biedt ABAX producten voor fleetmanagement en materieelbeheer. Het bedrijf heeft 320 medewerkers, verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en China. Het hoofdkantoor van ABAX is gevestigd in Larvik, Noorwegen. ABAX Group is in handen van Norvestor Equity AS.

Spectaculaire groei
ABAX heeft 2015 afgesloten met een spectaculaire groei, dit is het resultaat van zowel organische groei, als ook van een viertal internationale acquisities, in onder meer de UK en Nederland. Met de acquisitie van Trevler in mei 2015 heeft ABAX ook de Nederlandse markt succesvol betreden. Het Zweedse onderzoeksbureau Berg Insights noemde Abax ‘het snelst groeiende telematica-bedrijf van Europa’ in het recentelijk gepubliceerde rapport ‘Fleetmanagement in Europe, 11th Edition’.

“2015 was een geweldig jaar voor ons,” zegt Martijn Zewald, CEO van ABAX Nederland. “De acquisitie van Trevler en de daarbij behorende integratie in ABAX zijn zeer succesvol verlopen. Nu zijn we op het punt dat we de groei in Nederland verder willen versnellen en PR speelt daarbij een belangrijke rol. Onze samenwerking met ItsaRep is daarbij een goede eerste stap.”