Award is waardering voor performance en invloed van BIG-IP platform

Het BIG-IP platform van F5 Networks heeft de LTE Award 2015 gewonnen in de categorie Best LTE Core product. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Awards Dinner van de LTE World Summit in Amsterdam. De jury bestaat uit senior analisten en industriespecialisten wereldwijd.

BIG-IP is een programmeerbaar, high-performance services platform, en een strategisch component in het SGi core netwerk. De technologie stelt telecom en service providers in staat nieuwe services aan te bieden en fungeert als zeer schaalbare firewall ter bescherming van een netwerk tegen grootschalige aanvallen. BIG-IP consolideert netwerkfuncties zoals intelligente sturing van L4-L7 verkeer, policy-beheer, CGNAT, load balancing, TCP-optimalisatie en firewall en integreert ze in een enkelvoudig platform.

“F5 is heel trots op deze onderscheiding”, aldus Bart Salaets, Head of Solution Architects EMEA van F5 Networks. “BIG-IP is een intelligent platform om processen en policies aan te sturen. Providers gebruiken het platform om waardevolle inzichten te verkrijgen in het soort applicaties en services die veel gebruikt worden en om piekbelasting op te vangen. Op basis van analyse kunnen speciale gebruikersprofielen worden gemaakt om voor hun specifieke gebruik de beste policies en services te bieden. Een goede mogelijkheid om nieuwe omzetstromen op te zetten en de concurrentie voor te blijven.”

BIG-IP biedt ook TCP-optimalisatie waarmee providers policies op basis van 2G/3G/4G Radio Access Technology kunnen doorvoeren en specifieke policies kunnen opzetten om verkeer over TCP te optimaliseren. Dit kan resulteren in een verbetering van de downloadsnelheid tussen de 30 en 150 procent en de opstoppingen op het netwerk verminderen. Bovendien biedt BIG-IP bescherming tegen advanced persistant bedreigingen, DDoS-aanvallen en DNS-level aanvallen. Het is NFV-geschikt, want alle oplossingen worden aangeboden als high performance carrier-grade hardware platformen, tezamen met gevirtualiseerde platformen met ondersteuning van de bekende hypervisors.