F5 Networks is als leider gepositioneerd in het Forrester Wave rapport voor Web Application Firewalls, Q2 2018. De leidende positie is volgens het onderzoeksbureau te danken aan het kwalitatieve aanbod, de productstrategie en de sterke aanwezigheid in de markt. F5 krijgt de hoogste score voor aanvalsdetectie en respons op een aanval.

Web Applicatie Firewalls (WAF) hebben zich ontwikkeld to tools die risico’s op inbraak significant kunnen verkleinen. De huidige generatie WAF’s krijgen constant updates en bieden uiteenlopende technieken voor detectie van aanvallen en tegenmaatregelen.

“Applicaties liggen constant onder vuur en het is ons doel om volledige bescherming te bieden op die plek waar het het hardste nodig is”, aldus Ram Krishnan, Senior Vice President en General Manager Security bij F5. “Uit dit rapport blijkt het vertrouwen dat klanten hebben in onze WAF-oplossingen om hun applicaties te beschermen, of dat nu on-premise, in de cloud of in hybride omgevingen is.”

Het rapport benoemt ook F5’s uiteenlopende gebruiksmodellen waaronder het Silverline managed service aanbod, de self-managed variant en de Advanced WAF appliance met de traditionele Application Security Manager. Volgens het rapport zijn de klanten ook zeer te spreken over de support vanuit het bedrijf.

In totaal zijn tien WAF-leveranciers opgenomen in het rapport, waarvan drie in de Leaders-categorie zijn gezet. Het volledige rapport is te vinden op https://interact.f5.com/wafreport.html.