F5 security-oplossingen uitgebreid met bescherming tegen online fraude

F5 Networks neemt Versafe Ltd. over, een ontwikkelaar van anti-fraude, anti-phishing en anti-malware toepassingen. De web- en mobiele beveiliging van Versafe en zijn Security Operations Center (‘SOC’) vormen een uitbreiding op F5’s bestaande security-portfolio.

“De overname ondersteunt F5’s visie en missie om klanten te voorzien van veilige toegang tot data en applicaties vanaf elke locatie, vanaf elk apparaat”, aldus Rene Oskam, Sales Director Benelux van F5. “Webapplicaties staan steeds sterker bloot aan risico’s die kunnen leiden tot diefstal van intellectueel eigendom, geld, gevoelige data en identiteiten. Versafe biedt uitgebreide, real-time detectie en bescherming van alle gebruikers, elk apparaat en elke browser.”

Versafe’s technologie vormt een logische aanvulling op F5’s security-, toegang- en mobiele toepassingen. De F5 Application Delivery Firewall kan verder worden versterkt met fraude-, phishing- en malware-bescherming. F5’s Identity en Access Management krijgt de mogelijkheid toegangsgegevens te beschermen tegen diefstal middels malware. F5’s Mobile Application en Device Management is door de toevoeging beter in staat business-to-consumer applicaties te beschermen. Versafe was al langer een F5 Technology Alliance Partner met integratie middels F5’s iRules-technologie.

Over Versafe
Versafe heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv, Israël en biedt beveiligingsoplossingen aan via een abonnementen-service, zonder dat het nodig is software te downloaden of apparaten te registreren. Hun toepassingen detecteren fraude op basis van malware en andere online bedreigingen voor mobiele en webtoepassingen. Daarnaast beschikt het bedrijf over een geavanceerd Security Operations Center vanuit waar nieuwe malware en aanvalstechnieken worden gedetecteerd en real-time advies wordt geven aan klanten hoe ermee om te gaan. Het SOC heeft zichzelf al eerder bewezen door de eerste te zijn die financiële malware en zero day-gaten in webapplicaties detecteerde.

Aanvullende informatie
– F5 blog over overname
– Meer informatie over F5 en Versafe
– Versafe Identifies Significant Joomla CMS Vulnerability
– Joomla Exploit intelligence brief (PDF)