F5 Application Speed Tester ter ondersteuning van BIG-IP Application Acceleration Manager

F5 Networks stelt bedrijven in staat gratis de snelheid van hun webapplicaties te testen. De F5 Application Speed Tester (FAST) is een benchmarking-tool en geeft tips om de performance te verbeteren. De introductie van FAST gaat gepaard met de beschikbaarheid van de nieuwe BIG-IP Application Acceleration Manager (BIG-IP AAM), een platform waarop geavanceerde prestatieverbetering van applicaties wordt gecombineerd met traffic-management. Door gebruik te maken van FAST en BIG-IP AAM kunnen organisaties laadtijden van SaaS-applicaties tot wel 50 procent verbeteren, en doorvoer in omgevingen met een hoge packet-loss (bijvoorbeeld satellietverbindingen en bepaalde mobiele netwerken) tot wel 75 procent verbeteren.

Er is steeds meer behoefte on-demand content, met name streaming video, beschikbaar te maken op mobiele apparatuur. Dit zorgt voor een grote druk op netwerken en servers, met het risico op slecht presterende applicaties, frustraties bij gebruikers, lagere productiviteit en zelfs omzetdaling. BIG-IP AAM helpt deze problemen te voorkomen door snelle toegang tot toepassingen te bieden, de efficiëntie in het datacenter te vergroten, applicatielevering te stroomlijnen en zo kosten te verminderen.

Snelheidsmeting
Met FAST is elke URL te testen op snelheid en wordt inzicht gekregen in mogelijke verbeteringen. Na de test wordt een rapport opgestuurd met tips en aanbevelingen op het gebied van paginalaadtijden, downloads en round trips of pingtijden. FAST is te vinden op http://www.f5.com/featured/performance-tools/f5-application-speed-tester/

“Gezien de enorme druk op zakelijke, publieke en private netwerken is het begrijpelijk dat bedrijven het lastig vinden om consistente, perfecte applicatieprestaties te leveren”, zegt Wim Zandee, Pre Sales Manager North & East EMEA bij F5 Networks. “Met BIG-IP Application Acceleration Manager helpen we die bedrijven op de plek waar het probleem ontstaat, in het datacenter of de cloud, en waar ze geleverd worden, op netwerk- of mobiele apparatuur.”

Acceleratietechnologie samenvoegen
Veel organisaties maken gebruik van verschillende losse oplossingen voor video-overdracht, webprestatie en WAN-optimalisatie, die vaak maar gedeeltelijk kunnen voldoen aan de behoefte. Bovendien zorgt de ondersteuning van deze losse producten voor hogere kosten. BIG-IP AAM voorkomt dit door acceleratietechnologieën samen te voegen, zoals optimalisatie voor HLS (HTTP Live Streaming), forward error correction (FEC) en symmetric-optimalisatie.

Voordelen van BIG-IP AAM betreffen onder andere betere gebruikerservaring, dankzij snelle laadtijden en automatische optimalisatie voor legacy-protocollen als FTP en UDP, en nieuwe protocollen als SPDY. Daarnaast levert het TCO-besparingen op in het datacenter doordat minder bandbreedte wordt gebruikt en servers en het netwerk minder worden belast.