Klanten profiteren van consistente applicatieservice in alle omgevingen

F5 Networks, specialist in multi-cloud applicatieservices, neemt NGINX over, een open source specialist in applicatielevering. De combinatie van de twee bedrijven levert een totaalpakket op van applicatieservices. Ontwikkelaars krijgen zo meer gebruiksgemak en flexibiliteit, terwijl de netwerkbeheerders hun benodigde schaalbaarheid, beveiliging en betrouwbaarheid behouden. F5 neemt het hele aandelenpakket over van de private onderneming NGINX, dat wordt gewaardeerd op ongeveer 670 miljoen dollar.

“Het is onze overtuiging dat elk bedrijf moet kunnen profiteren van de agility en flexibiliteit die moderne technologie mogelijk maakt, zonder dat dit ten koste gaat van security, controle en betrouwbaarheid”, aldus François Locoh-Donou, President & CEO of F5. “De combinaties van de twee bedrijven stelt iedereen, van app-ontwikkelaar tot netwerkbeheerder en security-specialist, in staat de tools te gebruiken die ze nodig hebben om hun apps veilig en beschikbaar te houden in elke omgeving. Van zakelijk datacenter tot private en publieke clouds.”

Locoh-Donou: “NGINX heeft een zeer goede naam in de DevOps community en een gigantische open source gebruikersgroep. Door F5’s applicatieservices en security samen te voegen met NGINX applicatielevering en API management oplossingen, overbruggen we het gat dat tussen NetOps en DevOps bestaat, met consistente applicatieservices in een multi-cloud omgeving.”

F5 blijft de continue innovatie van het NGINX open source project stimuleren en erin investeren om de grote gebruikersgroep te ondersteunen. Het merk blijft bestaan en de huidige NGINX CEO Gus Robertson en de oprichters Igor Sysoev en Maxim Konovalov voegen zich bij F5 om daar de activiteiten verder aan te sturen.

Lees voor meer details het Engelstalige persbericht op https://www.f5.com/company/news/press-releases/f5-acquires-nginx-to-bridge-netops-devops