logo
Veilige toegang tot bedrijfsgegevens vanaf mobiele apparatuur
 
F5 Networks introduceert de F5 Mobile App Manager waarmee IT-afdelingen bedrijfssoftware mobiel toegankelijk kunnen maken. Medewerkers kunnen hierdoor veilig vanaf hun eigen smartphone of tablet bij bedrijfsgegevens, terwijl de persoonlijke content op de apparatuur in het beheer van de eigenaar zelf blijft. F5 Mobile App Manager biedt zo een goedkope oplossing om BYOD-wensen van zowel IT-afdelingen als gebruikers mogelijk te maken.
F5 Mobile App Manager combineert policy management en beveiligde applicatie delivery toepassingen van de BIG-IP Access Policy Manager met de schaalbaarheid en prijsstelling van een SaaS-aanbod. Het verschilt van traditionele BYOD-oplossingen omdat het enkel bedrijfstoepassingen veilig verbindt met het bedrijfsnetwerk, en het beheert de zakelijke data op een apparaat in plaats van het apparaat zelf.
Scheiding werk en privé op mobiel
Medewerkers kunnen met de F5 Mobile App Manager mobiel werken met hun eigen apparatuur, terwijl ze niet bang hoeven te zijn dat de IT-afdeling toegang heeft tot persoonlijke gegevens op die apparatuur. De vaak gewenste scheiding tussen werk en privé blijft zo gehandhaafd. Voor IT-afdelingen is de F5 Mobile App Manager aantrekkelijk omdat ze niet langer de verantwoordelijkheid hebben over mobiele apparatuur van medewerkers, terwijl ze wel veilige toegang tot het netwerk kunnen faciliteren, beveiliging kunnen monitoren en bedrijfsgegevens kunnen afschermen.
Privacy versus beveiliging
“Zoals ook het ‘Bring your own device’ rapport van de AIVD stelt; een ‘beveiligde app’ biedt op dit moment de beste beveiliging als je kijkt naar privacy-wensen en beveiligingseisen”, aldus Wim Zandee, Manager Field Systems Engineers Noordoost Europa bij F5 Networks. “Bedrijven moesten voorheen kiezen om BYOD te verbieden, onveilig toe te staan of volledige controle over persoonlijke apparatuur door te voeren. Met de F5 Mobile App Manager hoeft dat niet meer. Het geeft IT de ruimte om te doen wat ze moeten doen, terwijl de gebruiker met een gerust hart zijn eigen smartphone of tablet zowel zakelijk als privé kan gebruiken.”
Eenvoudige BYOD-toepassing
F5 Mobile App Manager ondersteunt zowel Apple iOS als Google Android en is gemakkelijk toe te voegen aan de bestaande infrastructuur. Het biedt encryptie en PIN-beveiliging van zakelijke applicaties zoals mail, een veilige browser en de F5 App Store vanwaar veilig bedrijfstoepassingen zijn te downloaden. Deze herkenbare manier van werken vergroot de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers.
Kansen voor channelpartners en service providers
Naast zakelijke gebruikers biedt de F5 Mobile App Manager ook nieuwe mogelijkheden voor channelpartners en service providers. Dankzij de kleine overhead en de SaaS-eigenschappen is de toepassing eenvoudig en snel toe te passen bij klanten die een BIG-IP APM infrastructuur hebben. Er zijn geen veranderingen aan de infrastructuur nodig. Service providers kunnen de F5 Mobile App Manager als value added managed service aanbieden.
Beschikbaarheid
F5 demonstreert de F5 Mobile App Manager momenteel op verschillende evenementen. Medio zomer 2013 komt de toepassing op de markt.
Aanvullend materiaal
– F5 Mobile App Manager – datasheet (PDF)
– BYOD 2.0: Moving Beyond MDM – white paper (PDF)
– BYOD: More than an IT Issue – DevCentral Blog Series
– Is BYO Already D? – DevCentral Blog Post
(Bron: AIVD, Rapport Bring your own device, Choose your own device)