Bestaande relatie uitgebreid om wereldwijde kansen in channel-verkoop te grijpen

AMSTERDAM, 25 juli 2012 – F5 Networks, specialist in application delivery networking, heeft Westcon Group benoemd tot eerste wereldwijde distributeur. Dankzij de nieuwe overeenkomst kunnen F5 en Westcon wereldwijde programma’s bieden voor traditionele partners, MSP’s en cloud-aanbieders die multinationaal actief zijn. Door een sterkere focus op security kunnen F5-partners bovendien via deze samenwerking beter inspelen op wereldwijde marktontwikkelingen.

Westcon is een value-added distributeur van oplossingen voor unified communications, netwerkinfrastructuur, datacenters en security met een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde resellers. Het bedrijf was eerder al actief als F5-distributeur in de regio’s America’s, EMEA en gedeeltelijk Asia Pacific. Vanaf vandaag wordt dat dus uitgebreid naar vele andere landen en start een nog nauwere strategische samenwerking. F5 krijgt hierdoor beter zicht op ontwikkelingen die van toepassing zijn op bedrijven die wereldwijd actief zijn.

Ondersteuning wereldwijde partners
F5 kan dankzij de uitbreiding wereldwijde initiatieven beter stroomlijnen en distributielijnen samenvoegen. Daarnaast zullen programma’s worden opgestart die partners beter ondersteunen en tegemoet komen aan wensen van multinationale klanten. Ten slotte kunnen middelen wereldwijd ingezet worden en hebben investeringen een groter bereik.

Rene Oskam, director sales F5 Benelux: “Bedrijven werken steeds internationaler en verwachten dat onze partners ze kunnen ondersteunen met wereldwijde programma’s. Cloud en service providers willen een gestandaardiseerde aanpak om wereldwijd allerlei soorten gebruikers te bedienen. Dankzij de samenwerking met Westcon kunnen we deze partijen nu nog beter tegemoet komen.”

“We zijn er trots op dat we werken met vooraanstaande technologieleveranciers om de grootste IT-uitdagingen aan te gaan”, zegt Willem J.H. de Haan, VP Security Division voor Westcon Group EMEA. “Bedrijven komen naar ons wanneer het gaat om het stabieler en veiliger maken van hun netwerkomgeving. Die partijen kunnen nu profiteren van de wereldwijde ondersteuning voor F5’s oplossingen voor Security en Application Delivery Networking.”