F5 Networks gaat zijn producten koppelen met VXLAN van VMware, zodat software defined networking (SDN) ondersteund wordt. SDN zorgt voor een scheiding tussen het beheer- en het datagedeelte in routers en switches, waardoor een netwerk makkelijker is in te richten en te beheren. Bedrijven die zowel F5- als VMware-technologie gebruiken, krijgen door de integratie meer mogelijkheden op het gebied van beveiliging, prestatieverbetering en optimalisering binnen hun virtuele of cloud-omgevingen.

Software defined networking (SDN)
IT-deployment modellen moeten alsmaar dynamischer en flexibeler worden, waarbij SDN en aanverwante technologieën momenteel een hoofdrol spelen. F5 levert de producten waarmee een software defined datacenter kan worden gerealiseerd. Hierbij is het uitgangspunt interoperabiliteit tussen verschillende netwerksoorten, waaronder traditionele VLANs en de nieuwste SDN-soorten als VXLAN.

VXLAN stelt gebruikers in staat virtuele domeinen los te koppelen van de onderliggende netwerk- en virtualisatie-infrastructuur. Hierdoor verbetert deschaalbaarheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid. Door geïsoleerde domeinen binnen het bestaande datacenter te maken, kunnen gebruikers elastische, logische netwerken maken zonder beperkt te worden door fysieke grenzen.

De BIG-IP producten van F5 profiteren nu eenvoudig van de voordelen van VXLAN in de nieuwste VMware-omgevingen, gebaseerd op VMware vSphere en vCloud Director. Dankzij de combinatie van F5‘s BIG-IP portfolio en de VXLAN-mogelijkheden kunnen bedrijven op een veilige manier cloud-omgevingen schalen en activiteiten daarbinnen stroomlijnen.

Voordelen combinatie BIG-IP en VXLAN
Door BIG-IP oplossingen te combineren met VXLAN-gebaseerde netwerken zijn gebruikers in staat de uitbreiding van virtuele netwerken te vereenvoudigen. Hierbij fungeert BIG-IP als brug voor de overgang van VLAN naar VXLAN netwerken.

Verder zijn services te gebruiken via heterogene netwerken voor optimale prestaties. In dit geval fungeert het BIG-IP platform als gateway voor alle ADN-services (application delivery networking), waardoor ze beschikbaar worden voor alle applicatie-aanvragen ongeacht de onderliggende netwerksoort.

Ten slotte verbetert de combinatie de mobiliteit van applicaties en daarmee de bedrijfscontinuïteit. Aangezien VXLAN-gebaseerde netwerken geïsoleerd werken, hoeft het IP-adres van virtuele machines niet te wisselen in geval van migratie tussen datacenters of clouds. Applicaties zijn hierdoor veel sneller en eenvoudiger te verplaatsen.